Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce dificultati intampina mediul de afaceri cand vine vorba de exporturi?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Nov. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, exportul, programul de export, mediul de afaceri, asociatiilor profesionale, probleme export

In data de 18 noiembrie, ministrul Economiei, Andrei Gerea, s-a intalnit cu membrii Consiliului de Export cu prilejul sesiunii lunare al acestui organism, care asigura Parteneriatul Public Privat in domeniul promovarii exportului romanesc.



Cu ocazia acestei reuniuni, ministrul Andrei Gerea a prezentat principalele obiective ale Ministerului Economiei in domeniul promovarii exportului, subliniind ca aceasta activitate si-a consolidat, in primele 3 trimestre ale acestui an, pozitia de principala forta motrice a cresterii economice in tara noastra.

In cadrul reuniunii, reprezentantii patronatelor/asociatiilor profesionale au prezentat o serie de probleme curente cu care se confrunta mediul de afaceri datorita blocajelor intervenite in derularea Programului de export. Majoritatea celor prezenti si-au exprimat speranta ca pe viitor derularea programului sa se faca dupa reguli clare si transparente, iar demararea procedurilor de achizitie a serviciilor sa se faca in timp util, pentru evitarea majorarilor inutile ale unor costuri. Domnul Cristian Ionescu, director executiv CNIPMMR, a solicitat sprijin din partea reprezentantilor Ministerului Economiei pentru majorarea sumei alocate Programului de Export care a ramas la acelasi nivel ca in anii precedenti.

Ministrul Andrei Gerea a dorit sa mentioneze ca au fost dificultati in aprobarea unor deconturi sau semnarea unor contracte de prestari servicii, din cauza necesitatii unor analize detaliate a unor costuri. De asemenea, acesta i-a asigurat pe reprezentantii patronatelor si asociatiilor membre ale Consiliului de Export, care au expus problemele cu care se confrunta in activitatea lor, ca va acorda tot sprijinul firmelor romanesti pentru intensificarea activitatii de internationalizare a afacerilor. In acest sens, atat aparatul central al ministerului, cat si reprezentantii din reteaua proprie de promovare comercial-economica externa vor actiona, in baza atributiilor pe care le au, pentru cresterea volumului de export si diversificarea acestuia.

Cu ocazia reuniunii, secretarul de stat in Ministerul Economiei, coordonator al Departamentului de Comert Exterior si Relatii Internationale, Virgil Daniel Popescu, a fost ales co-presedinte al Consiliului de Export din partea sectorului public.

Noul co-presedinte si-a exprimat dorinta ca prin eforturi comune sa fie definitivata Strategia de Export, aflata in dezbatere publica, asigurand ca Ministerul Economiei si Departamentul de Comert Exterior si Relatii Internationale acorda o importanta deosebita dialogului cu partenerii din Consiliu, precum si cu toti cei care vor sa contribuie la o prezenta mai activa a marfurilor si serviciilor romanesti pe pietele internationale.

Sursa: Departamentul Afaceri, CNIPMMR

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce dificultati intampina mediul de afaceri cand vine vorba de exporturi?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016