Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Leul supraevaluat afecteaza exporturile si revenirea economica

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 01 Iun. 2011
Tags: euro, exporturile

Leul este supraevaluat, "cursul normal" fiind de 4,7-4,8 lei/euro, iar aprecierea leului are o influenta negativa asupra exporturilor, al caror trend este deja in scadere, si implicit asupra sanselor ...

Leul este supraevaluat, "cursul normal" fiind de 4,7-4,8 lei/euro, iar aprecierea leului are o influenta negativa asupra exporturilor, al caror trend este deja in scadere, si implicit asupra sanselor de revenire durabila a economiei, conform Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania (AOAR).

"Un studiu al Economist Inteligence Unit (EIU) de la inceputul anului arata ca leul este supraevaluat cu 13%. Aprecierea monedei nationale a continuat, astfel ca extrapoland supraevaluarea este de 16%. Un curs normal ar trebuie sa fie 4,7-4,8 lei/euro. Ii intrebam pe adeptii mentinerii cursului (...) de ce nu este asa. Cifrele si studiile arata ca avem o supraevaluare a leului si aspteptam contra-argumente de ce cursul nu este acolo", a afirmat miercuri, intr-o conferinta de presa, presedintele AOAR, Florin Pogonaru.

In opinia lui Pogonaru, Banca Nationala a Romaniei este "excesiv de prudenta" in privinta capitalurilor speculative.

"Ai datoria sa duci cursul la nivelul la care economia functioneaza, nu sa fii excesiv de prudent. A fi prudent inseamna sa inchizi totul. Nu credem ca este acceptabila intarirea monedei nationale intr-o tara care se afla intr-o criza profunda, o tara parte a unei piete unice, fara posibilitati de a actiona prin bariere de orice fel. Am mai trecut printr-o perioada cand cursul coborase la 3,1 lei/euro si apreciem ca suntem inca departe de stingerea consecintelor acelei perioade, este de ajuns sa contemplam beneficiile si de cont curent din 2007 si 2008 si partea din criza anilor 2009-2010 care ne apartine", a aratat reprezentantul AOAR.

El atrage atentia ca este ingrijoratoare scaderea dinamicii exporturilor in luna martie pe fondul aprecierii monedei nationale si ca in a treia decada din luna aprilie s-a inregistrat chiar o reducere fata de aceeasi perioada din 2010.

"Suntem obsedati de recesiune si nu suntem obsedati ca Romania a intrat in recesiunea exporturilor, dinamica inregistrand o scadere. Urmarim daca aceasta scadere se mentine si atentionam factorii responsabili ca, in conditiile in care exporturile sunt singurul motor de crestere, intrarea in recesiune a acestui sector inseamna o mare problema", a spus reprezentantul AOAR.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Leul supraevaluat afecteaza exporturile si revenirea economica":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016