Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Teodorovici ameninta ministrii: Sa se incadreze in bugetele alocate, altfel risca amenzi de pana la 100.000 de lei

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 12 Iun. 2019
Tags: amenda ministri, ministrul finantelor, circulara

Fiecare ministru in parte trebuie sa se incadreze in bugetele alocate, iar daca nu o face, sa fie amendat cu pana la 100.000 de lei, a amenintat, marti seara, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Teodorovici sustine ca aceasta masura ar fi luata pentru a avea grija de banul public, si ca este o decizie de bun simt.
 
"Ca ministru de Finante cred ca este de bun simt sa ai grija de banul public. Daca esti o persoana responsabila, te asiguri, cum spune si legea, de fapt, ca lunar fiecare institutie publica in parte sa trimita o informare cu modul in care banul public in acel sector este gestionat. Cu alte cuvinte, fiecare ministru in parte sau sef de agentie trebuie sa fie in primul rand ministru de Finante, ca sa fie bun manager a acelui ban public in acea zona, ca e ministru la Cultura, la Cercetare, la Educatie, si dupa aceea sa fie ministru pe acea zona, pentru ca fiecare ministru are obligatia, nu ca o impune ministrul de Finante neaparat, e obligatia ta ca demnitar sa te asiguri ca in acea zona cresti veniturile si scazi cheltuielile cu o activitate cat mai eficienta.(..) De asta noi am pus in Ordonanta 114 de anul trecut o obligatie pentru fiecare ministru in parte sa se incadreze in bugetele alocate si in cazul in care nu o face chiar sa aiba si o amenda pana la 100.000 de lei. Este pusa acolo tocmai ca sa responsabilizam fiecare ministru in parte. Este o grija a banului public mult mai accentuata decat in anii trecuti", a aratat ministrul Teodorovici, la o emisiune TV, noteaza Agerpres.

Declaratia a fost facuta in contextul in care, zilele trecute a fost facuta publica o circulara pe care au primit-o institutiile publice din tara, in care, printre altele, se precizeaza ca operatorii economici (ministrii, in acest caz) care nu se incadreaza in buget risca sa fie amendati pe persoana fizica.
 
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Teodorovici ameninta ministrii: Sa se incadreze in bugetele alocate, altfel risca amenzi de pana la 100.000 de lei":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Refacturare amenzi, regim fiscal TVA
Mai multe articole despre amenda ministri
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016