Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In ultima perioada, marii producatori de bere si-au exprimat ingrijorarea cu privire la presiunea fiscala in crestere asupra mediului de afaceri si atrag atentia ca o crestere "la infinit" a taxelor nu reprezinta o solutie pentru aducerea banilor la buget. In schimb, acestia atentioneaza ca presiunea fiscala va duce la scaderea pietei de resort, afectand, implicit, si alte sectoare, cum ar fi agricultura si industria ospitalitatii.
"Suntem ingrijorati de presiunea fiscala sporita asupra mediului de afaceri. Consideram ca a creste la infinit taxele nu reprezinta o solutie. Consideram ca autoritatile ar trebui sa se focuseze mai mult pe cresterea gradului de colectare.
Cresterea economica ar trebui sa vina din combaterea evaziunii fiscale, dintr-o analiza a sectorului care genereaza deja valoare adaugata in aceasta tara, ar trebui sa vina dintr-un dialog constant al autoritatilor cu mediul de afaceri", a declarat, marti, directorul general al Asociatiei Berarii Romaniei, Constantin Bratu, intr-o conferinta pe tema industriei berii si a ospitalitatii.
Acesta a atras atentia asupra faptului ca, in primele opt luni ale anului, piata berii a scazut cu 8%, in special pe fondul cresterii fiscalitatii care a avut loc la inceputul lui 2013, acest nivel fiind cel mai redus din 2008.
"Este regretabil ca primele opt luni din acest an au dus piata berii catre cel mai jos nivel al pietei berii de dupa 2008. Practic, in 2008, am avut maximul industriei berii din Romania. Se comercializau atunci 20,2 milioane de hectolitri, iar, ca exemplu, va spun ca in 1997 se comercializau in jur de 7,5 milioane de hectolitri. Din pacate, fiscalitatea sporita de la inceputul acestui an - cresterea de acciza de 10% in euro, coroborata cu evolutia de schimb, deci am avut practic o crestere de 16 de procente, asta in contextul in care toate taxele pentru un litru de bere comercializat insumeaza 45%, deci, pe acest fond, o crestere aditionala de 16% a facut ca in primele opt luni consumul de bere sa fie in contractie cu 8%. Este foarte mult pentru un sector in care totul este integrat si are legatura cu alte sectoare, cum ar fi agricultura. Totul afecteaza ca un joc de domino si alte sectoare. 2013 a fost un an cu ghinion pentru ca, se pare, nu am stiut sa comunicam mai bine autoritatilor, astfel incat aceasta poveste de succes sa continue"", a explicat Bratu.
98% din berea consumata in Romania este produsa local, fiind generate direct si indirect de acest sector 76.000 de locuri de munca. Potrivit lui Bratu, la un angajat in sectorul berii din Romania, apar inca doi in agricultura si inca zece in restul economiei, din care sase in industria ospitalitatii.

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Cartea Verde a PFA Contabilitatea si obligatiile fiscale 2023

SAF-T Ghid de raportare corecta
Sursa: Agerpres

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Export de bunuri. La ce curs de schimb valutar inregistram si declaram exportul?Noua procedura de obtinere a certificatului de scutire de TVA in vama pentru importuriComunicat MFP: Ce masuri noi sunt in plan pentru achizitiile publice?Declaratia informativa cod 394. Includem aici un import cu TVA deductibil?Expertii la tine acasa: catalog al unor instrumente de top in domeniul financiar-contabilUltimele articole
Esti specialist in domeniul fiscal-contabil? Cunosti la perfectie legislatia? Rentrop& Straton te asteapta in echipa!Ce taxe trebuie sa platesti in Romania daca ai o afacere. Lista COMPLETAProtejati-va eficient impotriva sanctiunilor INJUSTE dispuse de ANAF! Hotarari CJUE si ICCJ care sunt in avantajul dumneavoastraLipsa numerar in casierie. Soldul este considerat cheltuiala deductibila sau nedeductibila la calculul impozitului?Facilitati fiscale pentru companiile care ofera ajutor umanitar, conform OUG 20/2022Articole similare
Reducerea TVA ar putea fi amanata din cauza rectificarii negativaArticole similare
Politicieni adevarati, tari civilizate, TVACCIR: Opinii privind propunerile pentru stimularea mediului de afaceriRomania isi poate imbunatati considerabil MEDIUL DE AFACERICNIPMMR solicita aplicarea noii taxe de impozitare a cladirilor incepand cu 1 ianuarie 2017Noul Program de Guvernare modifica semnificativ politicile fiscaleUltimele articole
Controale ANAF: 6 probleme constatate de inspectori in sem.I din 2022Va fi majorat cu peste 10 miliarde de lei plafonul total al garantiilor acordate in cadrul Programului IMM INVEST PLUSGuvernul sprijina MEDIUL DE AFACERI romanesc. Finantarea IMM Invest Plus va putea fi accesata pana la 31 decembrie 2022Finantele propun 4 noi programe de finantare pentru MEDIUL DE AFACERIMasura 1 va fi relansata pe 25 octombrie 2021. Preinscrierea in aplicatie incepe din 18 octombrie 2021
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Aplicarea corecta a cotelor de TVA. 5 studii de caz"