Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Chiar daca activitatea ca PFA iti asigura un prezent stabil, care-ti permite sa te bucuri de stilul de viata pe care ti-l doresti, pe termen lung, este recomandat sa cauti solutii care sa te ajute sa te bucuri in continuare de stabilitate, insa cu mai putin efort.
Descopera, in cele ce urmeaza, ce poti face cu profitul obtinut prin PFA, astfel incat sa te bucuri de o siguranta financiara crescuta, pe viitor.
1. Investeste inteligent
Bineinteles, una dintre solutiile care se pot dovedi a fi profitabile este reinvestirea banilor in dezvoltarea businessului. Insa, pentru a stii in ce merita sa investesti, este important sa efectuezi o analiza a mediului de afaceri, dar si a businessului tau.
In ceea ce priveste analiza mediului de afaceri, poti sa apelezi la un studiu de piata care sa iti ofere o imagine clara asupra tendintelor, cererii si comportamentului clientilor din domeniul tau de activitate.
Daca vorbim despre analiza businessului tau, cea mai simpla metoda este analiza SWOT, care te ajuta sa identifici punctele tari si pe cele slabe ale afacerii, dar si oportunitatile si amenintarile mediului extern.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Cartea verde a contabilitatii
In urma tuturor informatiilor obtinute, poti sa investesti in dezvoltarea portofoliului de produse/servicii, in deschiderea unor noi puncte de lucru sau in achizitia unor utilaje moderne, care sa te ajute sa eficientizezi unele procese operationale.
O alta modalitate in care poti sa folosesti o parte din profit reprezinta tranzactiile pe bursa. Indiferent ca vorbim despre tranzactionare actiuni sau de alte instrumente financiare, aceasta optiune te poate ajuta sa obtii un profit generos intr-un timp mai scurt, dar cu un risc mai ridicat. De aceea, este important sa te documentezi foarte bine despre instrumentele financiare pe care doresti sa le tranzactionezi, precum si despre intregul proces de tranzactionare.
2. Construieste un fond de rezerva
Un alt lucru pe care il poti face pentru a obtine sentimentul de siguranta financiara in viitor este construirea unui fond de rezerva.
Indiferent ca vorbim despre viata personala sau despre business, un fond de rezerva poate fi util in ambele cazuri, deoarece iti permite sa depasesti anumite situatii neprevazute, fara sa fii afectat din punct de vedere financiar.
Este recomandat ca fondul de rezerva personal sa fie egal cu suma salariilor incasate pe 6 luni, in timp ce, pe parte de business, fondul de rezerva trebuie sa fie egal cu suma cheltuielilor inregistrate pe o perioada de cel putin 6 luni.
Pentru a putea constitui astfel de fonduri de urgenta, poti sa economisesti luna de luna un anumit procent din profitul obtinut si sa il depui intr-un depozit bancar sau intr-un cont de economii, pana ajungi la suma dorita.
3. Diversifica-ti sursele de venit
Nu in ultimul rand, siguranta financiara in viitor poate fi obtinuta si prin diversificarea surselor de venit. Acest lucru inseamna sa nu depinzi permanent de veniturile obtinute din PFA, ci sa te orientezi si catre alte surse, cum ar fi imobiliarele.
De exemplu, daca achizitionezi un imobil cu scopul de a-l inchiria, vei putea obtine un venit suplimentar stabil si avantajos. Si, pentru ca imobilele tind sa-si creasca valoarea in timp, venitul pe care il obtii poate creste de la an la an.
Totusi, inainte de a investi, calculeaza randamentul pe care il poti avea, tinand cont de costurile totale ale imobilului si de estimarea chiriei pe care crezi ca o vei putea obtine ulterior.
Concluzionand, investitiile inteligente efectuate in prezent, construirea unui fond de rezerva si actiunile efectuate in directia diversificarii surselor de venit sunt cateva solutii pe care le poti implementa, pentru un plus de siguranta financiar. Foloseste-te de informatiile din acest articol si pune-le in practica pe cele care se potrivesc cel mai bine obiectivelor tale.
Sursa foto: Shutterstock
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"