Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contribuabilii pot trimite solicitari catre ANAF prin utilizarea Formularului de contact

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 28 Apr. 2023
Contribuabilii pot trimite solicitari catre ANAF prin utilizarea Formularului de contact
Tags: formular de contact, solicitari contribuabili

Contribuabilii pot trimite solicitari catre ANAF prin utilizarea Formularului de contact.

Administratia Judeteana a Finantelor Publice Teleorman informeaza contribuabilii ca potrivit prevederilor art. 79 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, incepând cu data de 16.02.2023, persoanele juridice, asocierile si alte entitati fara personalitate juridica, precum si persoanele fizice care desfasoara o profesie liberala sau exercita o activitate economica in mod independent in una dintre formele prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 44/2008 privind desfasurarea activitatilor economice de catre persoanele fizice autorizate, intreprinderile individuale si intreprinderile familiale, pot transmite solicitarile numai prin Formularul de contact din cadrul serviciului Spatiul Privat Virtual. 

Astfel, Formularul de contact din spatiul public permite transmiterea solicitarilor numai de catre persoanele fizice in situatia in care câmpul Cod de identificare fiscala este completat cu un CNP/NIF valid. 

In situatia in care acest câmp este completat cu alte informatii, respectiv CUI/CIF, contribuabilul/platitorul primeste urmatoare atentionare:„Aceasta categorie (Asistenta si indrumare de specialitate in domeniul fiscal) din cadrul Formularului de contact este destinata exclusiv persoanelor fizice. Va rugam sa utilizati Formularul de contact din cadrul serviciului Spatiul Privat Virtual”. 

Cererile, inscrisurile, sau alte documente care nu sunt inca digitalizate/disponibile in format electronic (nu exista in format pdf inteligent sau orice alt format care poate permite completarea sau transmiterea si gestionarea automata si care nu se pot depune electronic prin mijloacele electronice de transmitere la distanta indicate pe site-ul A.N.A.F.), precum si diverse solicitari de clarificari legislative se vor transmite prin intermediul Formularului de contact din contul de SPV, selectând categoria ”Asistenta si indrumare de specialitate in domeniul fiscal”. 



Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contribuabilii pot trimite solicitari catre ANAF prin utilizarea Formularului de contact":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016