Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Basescu trage un semnal de alarma. Criza e aproape!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Aug. 2014 Exclusiv
Tags: criza, recesiune, basescu, investitiile directe, guvernare, crestere economica

In cadrul unei conferinte de presa care s-a derulat recent, presedintele Traian Basescu a declarat ca trage un semnal de alarma privind intrarea Romaniei in recesiune, amintind mai departe cauzele care, in opinia sa, au declansat intrarea in recesiune.


Astfel, argumentand ca principalele cauze sunt proasta guvernare si reducerea investitiilor, citat de Mediafax, presedintele Traian Basescu a declarat ca o eventuala criza este aproape:


"In conformitate cu standardele UE, Romania a intrat in recesiune. Si pentru ca nu vreau sa avem diferende pe definitii, indiferent ce definitii ar utiliza dottore, va invit sa vedeti definitia pe care Eurostat o da recesiunii: (...) doua trimestre succesive cu scadere a cresterii economice fata de trimestrul anterior. Romania se afla in aceasta situatie, chiar daca fata de anul 2013 are o usoara crestere economica.

Dar, deja, economia a intrat in declin si este un declin de doua trimestre consecutive. Trimestrul unu, care are o crestere negativa de 0,2% din PIB, si trimestrul doi 2014, care are o crestere negativa de 1% fata de trimestrul unu 2014. Asta, in termeni tehnici, inseamna ca economia Romaniei a intrat in recesiune".

Acesta a mai precizat ca la baza acestei recesiuni se afla "proasta guvernare", noteaza aceeasi sursa:

"In primul rand, generic vorbind, este proasta guvernare si impresia ca suntem guvernati pentru ca premierul merge la televizor unde vorbeste despre economie fara sa inteleaga ce se intampla in urma deciziilor pe care le ia. in primul rand, cauza fundamentala este reducerea investitiilor, fenomen asupra caruia am atentionat continuu de la inceputul anului. S-a facut o reducere a investitiilor cu 22,5% fata de primul semestru al anului trecut", a explicat seful statului.

De asemenea, presedintele a atras atentia si asupra faptului ca au scazut investitiile straine directe cu 10% in primele sase luni fata de aceeasi perioada a anului trecut.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Basescu trage un semnal de alarma. Criza e aproape!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016