Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Un nou val de recesiune dinspre SUA s-ar putea transforma in realitate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 05 Aug. 2011
Tags: banca centrala, criza sua, recesiune, datorii de stat, imprumuturi banci, investitori

Bursa din New York a inregistrat joi cel mai scazut nivel din toata perioada care a urmat izbucnirii crizei financiare. Astfel, indicele industrial Dow Jones a scazut cu peste 500 de puncte /4,3 %/,


Bursa din New York a inregistrat joi cel mai scazut nivel din toata perioada care a urmat izbucnirii crizei financiare. Astfel, indicele industrial Dow Jones a scazut cu peste 500 de puncte /4,3 %/, ajungand la 11,384 dupa 22 octombrie 2008. Aceste scaderi au alimentat temerile din partea investitorilor care cred ca economia SUA ar putea cunoaste o noua perioada de recesiune. Dow Jones a pierdut 513 puncte, sau 4,3 la suta, indicele S&P 500 a scazut cu 60 de puncte, 4,8%, ajungand la 1.200 si Nasdaq a scazut cu 137 de puncte, 5,1%, pana la 2.556.

Spania si Italia sunt si ele atinse de situatia datoriilor suverane, economiile celor doua tari fiind pe locul trei si patru printre cele din zona euro. Bancile au inceput deja sa nu se mai imprumute intre ele si sa isi faca rezerve la Banca Centrala Europeana (BCE).

Fondurile de 280 de miliarde de euro detinute in prezent de Fondul Monetar International par sa nu fie suficiente pentru a acorda sprijin Spaniei si Italiei. In plus, acordarea unor sume mai mari de bani ar putea duce la o deteriorare a credibilitatii acestei institutii.

In ciuda tensiunii din Europa, economia Germaniei pare sa fie la adapost de instabilitatea care atinge in aceasta perioada mai multe state din zona euro. In privinta altor tari insa, ingrijorarea se mentine la un nivel destul de ridicat.

Banca Centrala Europeana a anuntat, prin intermediul presedintelui, Jean-Claude Trichet, ca au fost reluate achizitiile de obligatiuni si ca s-a trecut la suplimentarea fondurilor puse la dispozitia bancilor comerciale. Aceste masuri adoptate de BCE au in vedere stoparea extinderii crizei datoriilor suverane la Italia si Spania, cu toate ca analistii nu dau mari sanse de reusita planului implementat.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Un nou val de recesiune dinspre SUA s-ar putea transforma in realitate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016