Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

BCR: O noua majorare a taxelor ar creste foarte mult sansele ca economia sa scada si in 2011

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 17 Aug. 2010
Tags: majorare taxe, majorare impozite

O noua majorare de taxe si impozite ar creste substantial sansele ca economia sa nu revina in teritoriul pozitiv si Romania sa inregistreze in 2011 al treilea an de recesiune, considera analistii ...


O noua majorare de taxe si impozite ar creste substantial sansele ca economia sa nu revina in teritoriul pozitiv si Romania sa inregistreze in 2011 al treilea an de recesiune, considera analistii BCR.

"O noua majorare a taxelor si impozitelor ar creste foarte mult sansele ca economia romaneasca sa ramana pe scadere al treilea an consecutiv", a declarat, marti, economistul-sef al bancii, Lucian Anghel, la prezentarea raportului privind tintele macroeconomice trimestriale.

Pe de alta parte, Anghel nu vede oportuna nici adoptarea unor masuri de relaxare fiscala pana cand veniturile bugetare nu vor atinge macar 33% din PIB. Singurele masuri de sustinere din partea guvernamentala agreate de economistul-sef al BCR sunt schemele de garantare, care nu afecteaza deficitul bugetar pe cash si sunt sustinute si de Fondul Monetar International.

BCR prognozeaza pentru acest an o contractie a economiei de 3%(PIB - 509 miliarde lei), iar pentru 2011 un avans al PIB de 1,2%, la 544 miliarde lei.

Prognoza bancii indica pentru 2012 un PIB nominal de 583 miliarde lei, corespunzator unei cresteri reale de 2,3%.

Pentru urmatorii doi ani, analistii bancii anticipeaza o dinamica a consumului privat sub variatia reala a PIB, respectiv de 1% in 2011 si 2% in 2012.

Pentru 2010, banca se asteapta la un deficit bugetar de 7% din PIB, iar pentru anul viitor de 5,3% din PIB. Prognoza BCR arata un varf in privinta ratei somajului de 9,4% la finele acestui an, dupa care va cobori treptat la 9,1% in 2011 si 8,8% in 2012.

Sursa Mediafax 17/08/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "BCR: O noua majorare a taxelor ar creste foarte mult sansele ca economia sa scada si in 2011":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016