Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Iesirea din recesiune nu constituie o baza solida pentru reluarea unei cresteri sustenabile. Aceasta nu se va resimti in puterea de cumparare sau in nivelul de trai, dar este un semnal psihologic ...
Iesirea din recesiune nu constituie o baza solida pentru reluarea unei cresteri sustenabile. Aceasta nu se va resimti in puterea de cumparare sau in nivelul de trai, dar este un semnal psihologic potrivit, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul Grupului de Economie Aplicata, analistul economic Liviu Voinea."Este o statistica ce nu spune mare lucru. Orice evolutie in cadrul a 1% nu are cum sa se reflecte asupra nivelului de trai, asupra puterii economice sau a revenirii industriei. Cu o crestere de 1,6% in primul trimestrul din 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010, ne gasim inca sub nivelul de atunci. Este, insa, o stire buna la nivel psihologic. Dar nu inseamna mare lucru deoarece nu este baza solida pentru reluarea cresterii sustenabile. Nu sunt inca premisele pentru a identifica un trend. Am iesit din recesiune, dar nu si din criza", a afirmat Liviu Voinea.
Analistul economic apreciaza ca, pentru a se imbunatati nivelul de trai, este necesara o crestere economica de 4%.
"Pentru a avea o crestere resimtita asupra nivelului de trai, a puterii de cumparare si a industriei ar trebui sa ne apropiem de ritmul de crestere potential al Romaniei, de 4%", a mentionat analistul economic.
Institutul National de Statistica (INS) a anuntat vineri primele estimari privind PIB in trimestrul I 2011, care a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV 2010 (date ajustate sezonier).
Fata de trimestrul corespunzator din anul 2010, PIB a inregistrat o crestere cu 1,6% pe seria bruta si cu 0,3% pe seria ajustata sezonier.
Acesta este al doilea trimestru de crestere economica, dupa ce in ultimul trimestru din 2010 a fost consemnata o crestere de 0,1% comparativ cu trimestrul anterior.
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Manual de politici contabile - Stick USB
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Tehnic, iesirea din recesiune presupune crestere economica in doua trimestre consecutive fata de trimestrele precedente.
Economia Romaniei a intrat in recesiune in urma cu doi ani, dupa ce a inregistrat o scadere consecutiva a PIB-ului in primul trimestru din 2009 si in ultimul trimestru al anului 2008.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Adrian Videanu: Discutam un pachet de masuri pentru simplificare fiscalaMFP: Estimarea deficitului bugetar pentru anul 2012Ajustarea bugetului reprezinta doar inceputul reformelorColectarea TVA se mentine. Campaniile impotriva evaziunii fiscale nu par sa ajuteFMI-ul confirma progresele Romaniei din punct de vedere macroeconomicUltimele articole
OUG 48/2021. Se muta bugetul de la Masura 3 la Masura 2 pentru plata granturilor de capital de lucruSolutii de FINANTARE pentru stabilitatea financiara si profitabilitatea firmei in 2021Impozitele nu mai scad in 2017CNIPMMR vrea in noul Guvern si un Minister dedicat IMM-urilorConsiliul Fiscal explica avizul negativ dat noului Cod fiscalArticole similare
Ministrul Finantelor: Scutirea IT-istilor de impozitul pe venit este abordarea corecta. Intentionam sa extindem si asupra altor domeniiPremierul Romaniei: Avansul economic este sustenabil. Suntem pe drumul cel bunAvem Lege europeana pentru IMM-urile din RomaniaUsor cu TVA-ul pe scari!Consiliul fiscal, despre proiectul de buget 2019: Veniturile din TVA sunt supraevaluateUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaGuvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principalitest web design - nu stergetiF. Citu, anunt pentru firme: Depunerea declaratiilor fiscale va fi amanata pana pe 25 decembrie, iar rambursarea TVA pana pe 25 ianuarie 2021Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiArticole similare
De ce riscam sa nu adoptam moneda euro nici in 2019Comisia Euopeana: premii de 50.000 de euro pentru proiecte de inovare socialaIn 2015 se va inversa procesul de consolidare fiscala, potrivit CE35 la suta din economia UE e sustinuta de veniturile din drepturile de proprietate intelectualaRecord TVA: Ungaria va majora taxa pe valoarea adaugata la 27% in 2012Ultimele articole
Rezultatele actiunilor ANAF in 2023: Au fost identificate obligatii fiscale nedeclarate de 10,62 miliarde leiANAF anunta venituri bugetare brute cu 11,9% mai mari in primele 10 luni din 2023, fata de aceeasi perioada a anului 2022Ministrul Finantelor, 3 directii prioritare asumate pentru noul mandat. Printre acestea, reforma sistemului fiscal si crearea de locuri de muncaPFA care beneficiaza de microgranturi de 2.000 de euro. Din acesti bani se pot achita credite bancare?Guvernul majoreaza alocatia pentru copii incepand cu ianuarie 2022Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"