Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Am iesit de recesiune. Ce se intampla cu nivelul de trai?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Mai. 2011
Tags: recesiune, pib, crestere economica

Iesirea din recesiune nu constituie o baza solida pentru reluarea unei cresteri sustenabile. Aceasta nu se va resimti in puterea de cumparare sau in nivelul de trai, dar este un semnal psihologic ...

Iesirea din recesiune nu constituie o baza solida pentru reluarea unei cresteri sustenabile. Aceasta nu se va resimti in puterea de cumparare sau in nivelul de trai, dar este un semnal psihologic potrivit, a declarat, vineri, pentru AGERPRES, directorul Grupului de Economie Aplicata, analistul economic Liviu Voinea.

"Este o statistica ce nu spune mare lucru. Orice evolutie in cadrul a 1% nu are cum sa se reflecte asupra nivelului de trai, asupra puterii economice sau a revenirii industriei. Cu o crestere de 1,6% in primul trimestrul din 2011, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2010, ne gasim inca sub nivelul de atunci. Este, insa, o stire buna la nivel psihologic. Dar nu inseamna mare lucru deoarece nu este baza solida pentru reluarea cresterii sustenabile. Nu sunt inca premisele pentru a identifica un trend. Am iesit din recesiune, dar nu si din criza", a afirmat Liviu Voinea.

Analistul economic apreciaza ca, pentru a se imbunatati nivelul de trai, este necesara o crestere economica de 4%.

"Pentru a avea o crestere resimtita asupra nivelului de trai, a puterii de cumparare si a industriei ar trebui sa ne apropiem de ritmul de crestere potential al Romaniei, de 4%", a mentionat analistul economic.

Institutul National de Statistica (INS) a anuntat vineri primele estimari privind PIB in trimestrul I 2011, care a fost, in termeni reali, mai mare cu 0,6% comparativ cu trimestrul IV 2010 (date ajustate sezonier).

Fata de trimestrul corespunzator din anul 2010, PIB a inregistrat o crestere cu 1,6% pe seria bruta si cu 0,3% pe seria ajustata sezonier.

Acesta este al doilea trimestru de crestere economica, dupa ce in ultimul trimestru din 2010 a fost consemnata o crestere de 0,1% comparativ cu trimestrul anterior.

Tehnic, iesirea din recesiune presupune crestere economica in doua trimestre consecutive fata de trimestrele precedente.

Economia Romaniei a intrat in recesiune in urma cu doi ani, dupa ce a inregistrat o scadere consecutiva a PIB-ului in primul trimestru din 2009 si in ultimul trimestru al anului 2008.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Am iesit de recesiune. Ce se intampla cu nivelul de trai?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016