keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Bulgaria, Romania si Croatia, pe ultimele locuri in UE in ceea ce priveste consumul si PIB-ul per capita in 2014

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Iun. 2015 Exclusiv
Tags: produsul intern brut, pib, locuitor, puterea de cumparare, produsul intern brut

Asa cum arata datele preliminare publicate marti de Oficiului European de Statistica (Eurostat), Bulgaria, Romania si Croatia au avut, in 2014, cel mai mic consum individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard (PPS).


De asemenea, se mentioneaza ca in ce priveste Produsul Intern Brut pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard (PPS), Bulgaria, Romania si Croatia sunt la aproximativ jumatate fata de media inregistrata in restul statelor membre, potrivit Agerpres.

Aceeasi sursa precizeaza ca anul trecut, in UE, consumul individual efectiv (AIC) pe cap de locuitor exprimat in PPS a variat de la 49% din media din UE28, in cazul Bulgariei, pana la 140% in cazul Luxemburgului. in cazul Romaniei si Croatiei, consumul individual efectiv s-a situat anul trecut la 55% si, respectiv, 59% din media din UE28.

Referitor la PIB-ul per capita in 2014 (valoarea Produsului Intern Brut pe cap de locuitor exprimat in paritatea puterii de cumparare standard — PPS), Romania s-a situat la 54% din media Uniunii Europene, si ocupa in continuare penultimul loc in UE, inaintea Bulgariei, unde valoarea PIB/locuitor exprimat in PPS a fost la 45% din media UE, in timp ce in Croatia valoarea PIB/locuitor exprimat in PPS a fost la 59% din media UE.

Conform sursei amintite, anul trecut, cea mai prospera tara membra a blocului comunitar a fost Luxemburg, unde PIB/locuitor exprimat in PPS a fost de peste doua ori si jumatate mai mare (263%) fata de media din UE.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016