keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Detinatorii de domenii .ro vor plati 6 euro pe an, fara TVA, pentru mentenanta, din 2018

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 17 Aug. 2017 Exclusiv
Tags: domenii, taxa mentenanta 2018, 1 martie 2018, ici bucuresti

Incepand cu 1 martie 2018, potrivit Consiliului de Administratie al Institutului National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) Bucuresti, va fi introdusa taxa anuala de 6 euro, fara TVA, pentru serviciul de mentenanta anuala in cazul domeniilor ".ro".

De la aceasta data, detinatorii (registrantii) de domenii ".ro" vor putea sa achite contravaloarea serviciului de mentenanta pentru perioada dorita de minim un an si maximum 10 ani.
 
"Tariful practicat de registrul de domenii ".ro" va fi de 6 euro/an, fara TVA (tariful care va fi oferit registrarilor acreditati ROTLD). Valoarea tarifului a fost stabilita la nivelul pietei europene din domeniu, ajustata la veniturile si la puterea de cumparare a romanilor. Tariful practicat de catre registrarul ICI Bucuresti (vanzare directa pe site-ul www.rotld.ro) va fi de 12 euro/an + TVA. Data de expirare a domeniilor se va calcula tinand cont de principiul conform caruia vechea taxa de inregistrare trebuie sa acopere minim cinci ani de mentenanta (...)", se arata in anuntul ICI-Bucuresti, citat de Agerpres.
 
Potrivit ICI-Bucuresti, principalele considerente care au stat la baza deciziei de introducere a serviciului de inregistrare si mentenanta anuala sunt, printre altele: alinierea la practica europeana, respectarea bunelor practici si a recomandarilor ICANN, entitatea care coordoneaza procesul de reglementare al Internetului la nivel mondial si la care ICI Bucuresti este membru si parte interesata (stakeholder) din 1993, respectiv asigurarea fondurilor necesare dimensionarii infrastructurii IT si cresterea securitatii si fiabilitatii.
 
Sursa citata aminteste ca Romania este singura tara din Europa care nu a introdus un tarif de mentenanta anuala pentru domenii de internet.
 
"Implementarea sistemului de inregistrare si mentenanta anuala are, de asemenea, avantajul ca va duce la deblocarea numelor de domenii ".ro", care au fost inregistrate in aproximativ 25 de ani de existenta a domeniului ".ro", si care in prezent nu mai sunt folosite, fie ca firmele ce le-au solicitat au disparut, fie ca persoana care le-a solicitat nu mai are nevoie de acele nume in prezent; Un volum mare de domenii inseamna si un volum mare de resurse necesare. La nivelul serviciului la care s-a ajuns in ultimii 24 de ani, este aproape imposibil ca mentenanta si securitatea sistemelor sa se bazeze doar pe veniturile din inregistrarile domeniilor noi, acesta avand un trend descrescator; Contravaloarea serviciului de inregistrare si mentenanta va duce la posibilitatea asigurarii securitatii si stabilitatii serviciului RoTLD, avand in vedere ca mediul virtual este din ce in ce mai agresiv asupra Internetului", se arata in informarea ICI-Bucuresti.
 
Conform Agerpres, Ministerul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala (MCSI) a mandat, in ianuarie 2016, membrii Consiliului de Administratie ai Institutul National de Cercetare-Dezvoltare in Informatica (ICI) sa anuleze hotararea Consiliului de Administratie ICI cu privire la implementarea serviciului de inregistrare si mentenanta a domeniilor ".ro".
 
Decizia de a introduce un tarif de achizitionare, precum si un tarif de mentenanta anuala pentru domeniile ".ro", incepand cu data de 1 iulie 2017, a apartinut Institutului National de Cercetare in Informatica (ICI), gestionarul departamentului RoTLD, serviciul de administrare de domenii .ro.
 
Conform datelor oficiale, anul trecut, Centrul National de Raspuns la Incidente de Securitate Cibernetica (CERT-RO) a colectat si procesat circa 110,195 milioane de alerte de securitate cibernetica, in crestere cu 61,55% fata de 2015, care au afectat un numar de 2.920.407 adrese IP unice.
 
Numarul total de IP-uri unice alocat organizatiilor din Romania era, in 2016, de 7.540.736, in scadere fata de anul 2015 (8.958.498) si fata de anul 2014 (aproximativ 10 milioane), respectiv de anul 2013 (aproximativ 13,5 milioane).
 
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016