Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF va desfiinta pana in toamna o treime din administratiile financiare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 06 Mai. 2011
Tags: anaf, administratii financiare, restructurare, disponibilizari

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va desfiinta pana in luna septembrie circa 150 de administratii financiare, reprezentand mai mult de o treime din cele 424 de unitati existente in ...

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va desfiinta pana in luna septembrie circa 150 de administratii financiare, reprezentand mai mult de o treime din cele 424 de unitati existente in prezent, pentru ca nu sunt eficiente.


"Va fi un plan gradual care se va realiza probabil in una sau doua etape, astfel incat pana in luna septembrie sa se incheie procedura de desfiintare a acestor administratii", a declarat pentru MEDIAFAX presedintele ANAF, Sorin Blejnar.
El a precizat ca procesul va incepe in perioada urmatoare si va viza in principiu administratiile comunale si orasanesti, cu o pondere mica in veniturile colectate de ANAF la bugetul statului.


Desfiintarea acestor administratii face parte dintr-un program mai amplu de restructurare a ANAF, care va presupune si disponibilizari si relocari de personal.


"O mare parte din angajati vor fi relocati pe domenii cu un deficit de personal, in zone precum controlul fiscal sau activitatea de administrare a marilor contribuabili, unde gradul de colectare este mult mai mare", a mai spus Blejnar.


Surse oficiale au declarat joi pentru MEDIAFAX ca Autoritatea Nationala a Vamilor si Garda Financiara nu vor mai fi comasate cu Agentia Nationala de Administrare Fiscala, care va fi restructurata prin desfiintarea unor directii regionale si disponibilizari de personal.


La inceputul lunii martie, un proiect de hotarare de Guvern arata ca Fiscul va fi reorganizat prin preluarea atributiilor Autoritatii Vamilor si Garzii Financiare si va functiona ca organ de specialitate al administratiei publice centrale. In urma restructurarii, numarul total de posturi trebuia sa scada cu aproape 5.000, la 29.100.


La trei zile dupa publicarea proiectului de hotarare, presedintele Traian Basescu a spus ca ar mai da o sansa Garzii Financiare si ANV, pe care le-ar mentine pana la 31 decembrie (2011 - n.r.) pentru a da proba capacitatii lor de a avea o activitate eficienta

Sursa: Mediafax

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF va desfiinta pana in toamna o treime din administratiile financiare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016