Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozit suportat de platitorul de venit. Declaratia 207

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 24 Ian. 2019 Exclusiv
Tags: formular 207, impozit pe venit, codul fiscal

"Referitor la completarea formularului 207, in cazul in care impozitul pe veniturile nerezidentilor a fost suportat de platitor (635=446, suta majorata), aceste venituri trebuie declarate in 207, avand in vedere ca nu este vorba de retinere la sursa, ci de suportarea costului cu impozitul de catre platitor?", vor sa stie cititorii nostri. In analiza care urmeaza, com vedea ce parere are specialistul nostru.

Raspunsul specialistului

Pentru veniturile ce intra in sfera veniturilor impozabile obtinute de nerezidenti conform Titlului VI din Codul fiscal impozitul este in sarcina beneficiarului de venit. In cazul in care acest impozit se suporta de catre platitorul de venit se aplica prevederile Titlului VI astfel cum se mentioneaza in normele metodologice de aplicare a art. 230 din Codul fiscal:
"(5) Prevederile titlului VI din Codul fiscal se aplica atunci cand beneficiarul venitului obtinut din Romania este rezident al unui stat cu care Romania nu are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri sau cand beneficiarul venitului obtinut din Romania, rezident al unui stat cu care Romania are incheiata conventie de evitare a dublei impuneri, nu prezinta certificatul de rezidenta fiscala sau documentul prevazut la pct. 19 alin. (1) ori atunci cand impozitul datorat de nerezident este suportat de catre platitorul de venit."

Citeste si: ANAF a publicat NOILE modele de Formulare 205, 207 si 230
 
Declaratia 207 se completeaza si se depune de catre platitorii de venituri prevazuti la art. 224 alin. (1) din Codul fiscal care au obligatia calcularii, retinerii si platii impozitului pe veniturile cu regim de retinere la sursa a impozitului conform titlului VI din Codul fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state. Declaratia se completeaza si se depune si pentru veniturile scutite de impozit potrivit titlului VI din Codul fiscal sau conventiilor de evitare a dublei impuneri incheiate de Romania cu alte state.
In declaratia 207 se includ si veniturile pentru care nerezidentii datoreaza impozit in Romania insa impozitul este suportat de platitorul de venit.

Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.

Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozit suportat de platitorul de venit. Declaratia 207":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016