keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Economia nu se poate dezvolta fara plati electronice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Iul. 2014 Exclusiv
Tags: plati electronice, firmele mici, plati cu numerar, tranzactii electronice, mediul de afaceri

In prezent, firmele mici si mijlocii din Romania utilizeaza numerar pentru mai bine de 80% din platile de zi cu zi. In acelasi timp, la polul opus, in Polonia, doar 29% din tranzactii presupun plati cash.


Se constata astfel ca Polonia nu este doar tara sud-est europeana cu cea mai importanta dezvoltare economica in ultimii 20 de ani, noteaza Capital.ro, ci si reperul la care Romania a avut mereu tendinta sa se raporteze.

Totodata, anunta sursa, dimensiunile pietelor, structura asemanatoare a economiei (cu o pondere semnificativa in PIB a agriculturii si industriei), dar si trecutul comunist al celor doua tari sunt elementele care sustin o astfel de comparatie. Diferentele sunt insa, deocamdata, mult mai multe si mai importante.

Facand o comporatie a mediilor de afaceri din cele doua state, sursa amintita precizeaza:

"Unul dintre elementele care diferentiaza mediul de afaceri din Romania de cel din Polonia este felul in care managerii si antreprenorii au inteles beneficiile platilor electronice in comparatie cu utilizarea numerarului. Concret, potrivit unui studiu Visa Europe, doar 29% la suta dintre firmele mici si mijlocii din Polonia aleg sa faca plati cu numerar, in timp ce 23% prefera sa efectueze tranzactii cu cardul, iar aproape jumatate dintre ele aleg alte tipuri de tranzactii electronice cum este serviciul online banking. De cealalta parte, numerarul a ramas singura forma de plata pentru mai bine de 80% din IMM-urile din Romania si doar 8% din platile firmelor sunt efectuate cu ajutorul cardului, desi lucrurile au inceput sa se schimbe substantial in ultimii ani".

Se poate identifica insa si in Romania o tendinta de recuperare a acestor diferenta, crescand in mod semnificativ numarul tranzactiilor finalizate cu cardul. Raman insa multe aspecte de consolidat si reglementat, intr-o tara in care inca ne luptam cu "lipsa de predictibilitate si dificultatile in relatia cu organismele statului si chiar cu bancile".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016