Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Tranzactiile pe card in Romania: potential major pe piata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 26 Mar. 2013 Exclusiv
Tags: formulare impozite, tranzactii electronice, cards forum 2013, carduri

Conform unor date recente furnizate de Elena Ungureanu, Senior Relationship Manager Visa Europe, intr-o conferinta privind piata cardurilor, piata romaneasca a tranzactiilor electronice la comercianti cu cardul se apropie de un potential care depaseste 900 milioane de euro.



Astfel, in cadrul conferintei "Cards Forum 2013", managerul VISA a precizat:

"Romania este pe locul 22, in Europa, la tranzactiile pe card on-line, iar in ceea ce priveste sectorul e-commerce acesta acopera doar doi la suta din totalul tranzactiilor electronice. Potentialul piatei romaneasti depaseste 900 de milioane de euro, chiar se poate apropia de un miliard de euro, ca valoare a sumelor care ar putea fi tranzactionate. Doar 44 la suta din populatie are acces la internet, in Romania, dar, in ultimii trei ani, s-a inregistrat, totusi, o crestere anuala de 30 la suta a comertului electronic".

Potrivit statisticilor prezentate de Elena Ungureanu, valoarea tranzactiilor on-line va creste, in Europa, cu 70 la suta, in perioada 2010 - 2016, in contextul in care 20 la suta din valoarea tranzactiilor la comercianti o reprezinta tranzactiile on-line.

Ungureanu a spus ca in Romania frecventa cumparaturilor on-line este de numai o data la doua sau trei luni, in randul populatiei bancarizate.

Participantii dezbat subiecte privind stadiul actual si principalele tendinte pe piata cardurilor, cele mai bune practici in mobile banking, tendintele si tehnologiile pe piata programelor de fidelitate pentru utilizatorii de carduri.

Sursa: Agerpres


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Tranzactiile pe card in Romania: potential major pe piata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016