Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Vicepresedintele Consiliului Investitorilor Straini, Steven van Groningen, e de parere ca o greva fiscala din partea marilor contribuabili nu are cum sa inlocuiasca lipsa de competitivitate a economiei si nici nu poate ameliora relatia cu decidentii politici.
Potrivit Agerpres, acesta a declarat:
"Discutia se rezuma la competitivitatea tarii. O greva fiscala nu cred ca va rezolva lucrurile. Problema este daca cineva va investi sau nu in Romania, va pleca din Romania sau va ramane aici.
Acest lucru este valabil pentru capitalul strain, pentru capitalul privat, dar nu numai. Este valabil si pentru persoane fizice. Daca nu ma insel, sunt trei milioane de romani care au plecat din tara sa-si caute de lucru in alte tari. Ei nu au intrat in greva, ci foarte simplu au plecat. Atunci tema ramane competitivitatea si nu putem sa devenim mai competitivi prin greva fiscala", a subliniat van Groningen.
De asemenea, van Groningen a mentionat ca e nevoie de un proces de dialog cu decidentii politici si discutii in detaliu despre impactul in economie al actelor normative emise:
"Un lucru caruia trebuie sa-i acordam o mai mare atentie este sa explicam mai mult, mai bine, de ce noi (investitorii n.r.) luam o anumita pozitie si sa se inteleaga care este impactul unei anumite masuri. Sunt necesare mai multe discutii publice intre coalitia investitorilor, pe de o parte, si un ministru pe de alta parte, sa vedem ce impact va avea o decizie in economia nationala".
Consiliul Investitorilor Straini a organizat, marti, anunta Agerpres, o conferinta privind transparenta decizionala in adoptarea actelor normative care privesc mediul de afaceri.

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Cartea Verde a Contabilitatii

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Declaratia 394: este optionala furnizarea CNPCONSILIUL INVESTITORILOR STRAINI crede ca statul va lua inapoi in 2015 ce da acumInvestitorii cer reducerea TVA. Au si argumenteANAF modifica iar Declaratia 394. Formularul se depune integral de la 1 octombrie 2016Traian Basescu: Cresterea TVA, cea mai mare lovitura primita de RomaniaUltimele articole
Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicInvestitorii austrieci au criticat fiscalitatea excesiva din RomaniaInvestitorii straini cer Guvernului revenirea TVA la 19%Articole similare
Evaziunea poate conduce la o GREVA FISCALA a patronatelorArticole similare
TVA - Operatiuni impozabileNoua procedura de solutionare a deconturilor negative TVAIncasari mai mari din TVA cu 5 mld. lei in 2010ANAF organizeaza 94 de intalniri in luna august in vederea indruMARII CONTRIBUABILIlorSAF-T: De cand depun D406 firmele incadrate in categoria contribuabililor mijlocii din 1 ianuarie 2023?Ultimele articole
De la 1 ianuarie 2025 declaratia D406 devine obligatorie si pentru firmele miciDin 1 ianuarie 2025 contribuabilii mici vor avea OBLIGATIA de a depune D406 SAF-TATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Sistemul RO e-TVA: Noul regim al amenzilor in sistemul E-TVAParteneriat intre MF/ANAF si Posta Romana pentru promovarea facilitatilor fiscale ale OUG 107/2024Articole similare
Studiu de caz: Sa identificam corect o livrare intracomunitara de bunuriDiscutii la Londra cu privire la oportunitatile de AFACERI din RomaniaTOATE schimbarile fiscale aduse de OG 16/2022: impozite, calculare CAS si CASS, scutiri de venituri, TVA, accizeCodul fiscal 2014. Cum a modificat HG 77/2014 normele de aplicare?Inregistrarea in scop de TVA cu intarziere. Cum se corecteaza situatia?Ultimele articole
TVA in era digitala. Ce formalitati fiscale vor fi ELIMINATE prin ViDAAjustare TVA. Cum se procedeaza in cazul bunurilor de capital achizitionate prin leasingDepasire plafon TVA. Depunere si completare D700 pas cu pasSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorCota TVA cafea. Este de 9% sau de 19% in 2025?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"