Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Camera Consultatilor Fiscali din Romania a gazduit un Seminar romano-austriac pe teme de fiscalitate. S-a discutat despre nivelul fiscalitatii din lume, in general, si din Romania, in particular, ...
Camera Consultatilor Fiscali din Romania a gazduit un Seminar romano-austriac pe teme de fiscalitate. S-a discutat despre nivelul fiscalitatii din lume, in general, si din Romania, in particular, concluziile nefiind deloc pe placul autoritatilor romane.Consiliul Investitorilor Straini din Romania (CISR), reprezentat de Nicolae Done, a tras un prim semnal de alarma, considerand ca majorarea cotei TVA peste noapte a adus implicatii semnificative in cash-flow-ul companiilor si in buzunarul persoanelor. In consecinta, CISR a cerut adoptarea de masuri care sa sustina cresterea si consolidarea capitalurilor, recomandand reducerea cotei Taxei pe Valoarea Adaugata.
La randul sau, Rudolf Lukavky, consilier comercial al Ambasadei Austriei la Bucuresti, a enumerat cateva din problemele cu care se confrunta investitorii straini in Romania: nivelul ridicat al taxelor si impozitelor, birocratia, lipsa de transparenta si aplicarea dificila a drepturilor prevazute de lege. „Nu este un sistem previzibil in Romania iar acest lucru nu ofera incredere investitorilor straini. Un exemplu este introducerea extrem de rapida a noului TVA, in doar cateva zile. In 27 iunie cred ca a fost implementata masura, iar in prima zi din iulie ea deja trebuia deja sa fie valabila. A fost un soc”, a spus Rudolf Lukavky, care a mai criticat „procedurile lente de rambursare a TVA-ului pentru exportatori, mai ales pentru cei cu mai multe cereri. Corespondenta romaneasca a autoritatilor fiscale este greu de inteles pentru companiile straine. A fost mai profitabil sa se astepte de catre exportatori decat sa se continue activitatea si a fost dificil pentru firmele cinstite, a incurajat evaziunea fiscala”.
Un alt participant care a considerat ca nu poate exista evolutie fara reducerea cotelor din impozitare a fost Gottfried Schellmann, presedintele Comitetului Fiscal al Confederatiei Fiscale Europene: „Multe tari au oferit facilitati fiscale pentru investitii. Aceste state si-au reconfigurat sistemele de impozitare pentru a sustine domeniul de cercetare-dezvoltare. Investitorii straini au o pozitie preferentiala. Nu vreau sa vorbesc despre statele noi din UE, ci la statele membre mai vechi. Investitiile sunt masive in aceste state”.
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Furnizor in insolventa. Deducerea TVA si a cheltuieliiAjustarea taxei deductibile in cazul achizitiilor de servicii si bunuri, altele decat bunurile de capitalMarti, 10 septembrie 2024, depunerea formularelor de inregistrare/anulare a inregistrarii in scopuri de TVAConditii pentru iesirea din evidenta platitorilor de TVA. Cum veti proceda?Contribuabilii trebuie sa depuna 10 declaratii fiscale pana pe 25 mai 2022Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAMiercuri, 20 noiembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscale importanteMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVAE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITArticole similare
In atentia angajatorilor care au raportat salariati aflati in Somaj Tehnic! Situatii in care trebuie depusa D112 rectificativaDecontul si rambursarea de TVA. Ghid practic pentru a evita erorile in inregistrarile fiscal-contabileComunicat MFP: Cotele de CAS aplicabile de la 1 octombrie 2014ANAF MODIFICA Ordinul nr. 147/2020 privind depunerea Formularului 230 (proiect de Ordin)Procedura HoReCa a fost actualizata. Descarca documentele necesareUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaOUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?testCalendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"