Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Potrivit datelor facute publice recent de Institutul National de Statistica (INS), Romania a inregistrat deflatie pentru prima data in ultimii doi ani, preturile in cazul produselor de larg consum ...
Potrivit datelor facute publice recent de Institutul National de Statistica (INS), Romania a inregistrat deflatie pentru prima data in ultimii doi ani, preturile in cazul produselor de larg consum inregistrand o scadere de 0,3% in luna iunie.Ultima scadere a preturilor de consum inregistrata de tara noastra a fost in august 2009 atunci cand preturile au scazut cu aproximativ 0,2% pe medie. Astazi, ca urmare a preturilor in scadere de pe luna iunie, a scazut si rata anuala a inflatiei de la 8,41% la 7,93%.
Aceasta ieftinire contrazice estimarile analistilor economici care preconizasera, pentru luna iunie, o inflatie de 0,2% in medie. Datele INS indica insa o tendinta de scadere si mai accentuata spre sfarsitul verii in perioada in care incepe perioada de recoltare.
Doar in luna iunie preturile alimentelor au inregistrat o scadere de 1,3% ca urmare a reducerii de 2% a pretului la cartofi, precum si a reducerii de 0,25% in cazul laptelui si produselor lactate. Aceasta ieftinire a fost insa compensata de cresterea preturilor pentru servicii cu 0,7% (cu precadere in cazul celor pentru transport aerian, de 2%, si de telefonie).
La sfarsitul lunii iunie, Consiliul de Administratie al BNR a decis sa mentina rata dobanzii de politica monetara la 6,25%, pentru a noua sedinta consecutiv, si nivelul actual al rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor in lei si valuta ale institutiilor de credit.
Manual de politici contabile - Stick USB
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
In acelasi timp, BNR a revizuit in urcare prognoza de inflatie pentru 2011 de la 3,6% la 5,1%, cu mai mult de un punct peste limita superioara a intervalului de variatie vizat, de 2-4%. Banca centrala estimeaza o crestere a inflatiei de anul viitor de la 3,2% la 3,6%. Tinta de inflatie stabilita pentru cei doi ani este de 3% plus/minus un punct procentual.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
ANAF prezinta un raport al incasarilor din acest anDeclaratiile recente privind politica adoptata de bancile romaneIn ce moduri poate fi sustinuta cresterea zonei euro?Estimarile privind cresterea economica in zona euro au fost reduse de FMIPentru prima data dupa 1989: Inflatia anuala scade sub zeroUltimele articole
ANAF ofera informatii detaliate privind evolutia incasarilor din acest anEfecte negative posibile dupa reducerea TVA. Care sunt concluziile dupa noile preturi?Scaderea preturilor nu trebuie vazuta ca o DEFLATIE. Explicatii Mugur IsarescuEconomia din zona euro depaseste riscul intrarii in DEFLATIEIn zona euro exista riscuri serioase de recesiuneArticole similare
Noutati privind indicele preturilor productiei industrialeArticole similare
Proiect OUG. 5 modificari aduse de Finante titlului VIII Accize si alte taxe specialeCand trebuie declarat si platit impozitul pe profit?Proiect: Tichetul de cresa se majoreaza cu 20 lei in sem.II 2024Majorarea TVA a afectat alocatia de hrana din spitaleCFA: Indicatorul de incredere macroeconomica a urcat la 65,8 puncte, in maiUltimele articole
Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaProiect: Va fi MAJORATA valoarea sumei indexate care se acorda sub forma de tichete culturale pentru sem. I 2024ANAF anunta venituri bugetare brute cu 11,9% mai mari in primele 10 luni din 2023, fata de aceeasi perioada a anului 2022Modificari in vigoare de la 1 ianuarie 2024 cu privire la retinerea impozitului pentru veniturile din pensiiImpozitarea pensiilor: Din 1 ianuarie 2024 se aplica modificarile introduse prin Legea 282/2023Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"