Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce norme noi va impune UE pentru stimularea cercetarii si dezvoltarii?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Mai. 2014 Exclusiv
Tags: ajutoare de stat, ue, cercetare, dezvoltare, locuri de munca, dezvoltarea regionala

Uniunea Europeana a anuntat masuri noi pentru acordarea ajutoarelor de stat pentru intreprinderi ca parte a unui proces de revizuire a normelor menit sa stimuleze cresterea economica si sa incurajeze cercetarea si inovarea.



Unul dintre principalele obiective ale reformei este concentrarea resurselor asupra investigarii cazurilor de ajutoare de stat care au cel mai mare potential de a-i afecta pe concurenti.

In viitor, intreprinderile vor putea beneficia de diferite tipuri de ajutoare pentru o gama mai larga de activitati si in cuantumuri mai mari, fara ca proiectele lor sa fie supuse unui control prealabil din partea autoritatilor UE.

Odata cu simplificarea normelor, se estimeaza ca statele membre vor trebui sa notifice Comisiei 10 - 25% din cazurile de ajutoare de stat, comparativ cu 40%, cat se notifica in prezent. Aceasta scadere se va datora reducerii numarului de criterii care declanseaza o notificare oficiala.

Aproximativ trei sferturi din ajutoarele actuale de stat si circa doua treimi din subventii nu vor mai trebui notificate Comisiei. In acest fel, se va reduce sarcina administrativa suportata de intreprinderi, de functionarii publici din administratiile nationale si, implicit, de personalul institutiilor europene.

In schimb, statele membre vor trebui sa publice on-line informatii privind orice sprijin financiar care depaseste suma de 500 000 de euro acordat intreprinderilor de catre institutiile publice. Astfel, celelalte tari, alte intreprinderi si publicul larg vor putea verifica ajutoarele de stat acordate sectorului economic pe intreg teritoriul UE.

Noile norme le vor oferi statelor membre posibilitatea de a investi, de exemplu, in clustere de inovare, in infrastructura de banda larga sau in conservarea patrimoniului cultural atunci când ajutoarele sunt in mod clar destinate crearii de locuri de munca sau stimularii competitivitatii.

Se spera ca aceste schimbari sa genereze, pana in 2020, o crestere cu 50% a sumelor cheltuite in Europa pentru cercetare, dezvoltare si inovare. In prezent, UE investeste in acest domeniu aproximativ 2% din resursele de care dispune. Daca am ajunge la 3%, am fi la acelasi nivel cu SUA si Japonia. Acest lucru ar ajuta intreprinderile sa introduca noi produse pe piata si sa creeze locuri de munca.

Reformele, care vor intra in vigoare la 1 iulie, fac parte dintr-un pachet mai amplu de masuri menite sa accelereze procesul decizional in cazuri legate de concurenta. In ultimii ani, s-au adoptat deja norme specifice pentru o gama larga de sectoare - inclusiv dezvoltarea regionala, finantarea de risc si aeroporturile.

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce norme noi va impune UE pentru stimularea cercetarii si dezvoltarii?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016