Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Dupa 3 ani de scadere, evolutia pretului solicitat pentru apartamentele scoase la vanzare a fost crescatoare in primele 3 luni ale anului 2011, conform unui studiu realizat de portalul ...
Dupa 3 ani de scadere, evolutia pretului solicitat pentru apartamentele scoase la vanzare a fost crescatoare in primele 3 luni ale anului 2011, conform unui studiu realizat de portalul imobiliare.ro.Casele si vilele, dar mai ales terenurile intravilane nu au iesit inca din recesiune si inregistreaza, in continuare, scaderi importante de pret.
Revenind la apartamente, trend-ul a fost unul crescator atat pentru apartamentele vechi, cat si pentru cele noi.
Pe segmentul apartamentelor vechi, in T1 2011 s-au inregistrat cresteri de pret in aproape toate orasele mari din tara. Variatiile au fost cuprinse intre minus 1,6% in Cluj-Napoca - acesta fiind de altfel singurul caz in care indicele imobiliare.ro a inregistrat o scadere - si plus 2,7%, cea mai mare crestere fiind inregistrata la Constanta. Cresteri au fost inregistrate si la Timisoara (+1,5%), Bucuresti (+0,8%), Iasi (+0,6%) si Brasov (+0,5%).
Pe segmentul de apartamente noi, singurele scaderi s-au inregistrat la Iasi si la Brasov: minus 10,7%, respectiv minus 0,7%.
In Bucuresti, pretul solicitat pentru apartamentele noi a crescut cu peste 1,4% din decembrie 2010 pana in aprilie 2011. Cresteri au avut loc si la Constanta (+1,3%), Timisoara (+1,2%), pentru ca recordul pe acest segment sa fie detinut de Cluj-Napoca (+5,3%).
Examen Consultant Fiscal 2024
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Spre deosebire de apartamente, evolutia pretului cerut pentru casele si vilele construite inainte de 1990 scoase la vanzare in principalele orase din tara a fost preponderent negativa, cu exceptia proprietatilor din Cluj-Napoca, unde au inregistrat o crestere de 1%. La Timisoara s-a inregistrat cea mai mare scadere de pret, de peste 14%. Scaderi importante au avut loc in Capitala (minus 8,4%), dar si la Constanta (minus 6,8%). La Brasov, pretul solicitat pentru casele construite inainte de 1990 a scazut cu 0,8% in intervalul analizat.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Incadrarea fiscala pentru inchirierea de APARTAMENTE, ca obiect secundar de activitateAnaliza comparativa: avantaje si dezavantaje aferente achizitionarii unui imobil sau inchirieriiModalitatea legala de inchiriere a imobilelor in regim turisticBancile recupereaza circa 400 de imobile si spatii in urma executarilor siliteNeinregistrarea bunurilor la stocuri, ci la imobilizari. Cum facem corectia operatiunilor?Ultimele articole
TVA locuinte 2024: Studii de caz utileCota TVA aplicabila in 2024 in cazul vanzarii de imobileTVA locuinte 2024. Ce procent se va aplica in 2024 la incheierea contractelor de vanzare-cumparare?PFA in 2023: Care sunt obligatiile fiscale si termenele de plata specifice unei persoane fizice autorizate?Ce cote de TVA se aplica din 2023 pentru locuintele achizitionate de persoane fiziceAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"