keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Franks - Romania nu trebuie sa reduca taxele pana in 2012 pentru a se incadra in tinta de deficit

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Aug. 2010
Tags: reducere de taxe

Romania nu trebuie sa reduca nivelul taxelor in urmatorii doi ani deoarece Guvernul s-a angajat fata de Comisia Europeana sa reduca deficitul bugetar la sub 3% din PIB in 2012, a declarat pentru ...


Romania nu trebuie sa reduca nivelul taxelor in urmatorii doi ani deoarece Guvernul s-a angajat fata de Comisia Europeana sa reduca deficitul bugetar la sub 3% din PIB in 2012, a declarat pentru MEDIAFAX seful misiunii FMI in Romania, Jeffrey Franks.

"Nu as recomanda a revenire la 19% a TVA la finele anului viitor deoarece este nevoie de continuarea consolidarii fiscale si in 2012. Guvernul a facut un angajament fata de Comisia Europeana, de a avea un deficit bugetar de 3% din PIB pana in 2012. Daca vrei un deficit bugetar de 3% in 2012, atunci nu poti sa tai taxele in 2012. Ar putea TVA sa fie ulterior redusa? Absolut, iar acest lucru ar fi de dorit", a spus Franks.

Intrebat cand ar putea avea loc relaxarea fiscala, el a spus ca trebuie mai intai completate ajustarile fiscale si imbunatatita eficienta colectarii taxelor.

"Sunt in favoarea reducerii taxelor, dar numai dupa ce ajustarea fiscala s-a terminat si pe baza unei colectari imbunatatite. Imbunatatirea administrarii taxelor necesita timp. Nu te trezesti deodata ca ai de doua ori mai multe taxe colectate din accize. Trebuie sa implementezi un numar de controale, sa ai un sistem informatic mai bun, metode mai bune de a superviza angajatii si mai bune stimulente pentru ei", a explicat Franks.

El anticipeaza ca rezultatele vor fi vizibile in urmatorii doi-trei ani.

Pentru atingerea tintei de deficit bugetar de 6,8% din PIB, stabilita pentru acest an, Guvernul a adoptat o serie de masuri, printre care se numara reducerea salariilor din sectorul bugetar cu 25% si majorarea TVA de la 19% la 24%.

"Nu ne asteptam ca lucrurile sa mearga rau de acum incolo. Dupa cum am mai spus, masurile au efectul dorit. Marele avantaj al adoptarii unor astfel de masuri dificile si dure este ca nu trebuie sa continui sa implementezi altele la fiecare trei luni", a spus Franks.
In opinia oficialului FMI, evolutia economiei ar putea arata o crestere usoara a PIB in trimestrul al doilea, perioada urmata de scadere in trimestrul trei si din nou o crestere in trimestrul patru sau primul trimestru al anului viitor.

"In trimestrul trei credem ca va fi din nou scadere, dar chiar si faptul ca incepem sa avem aceste oscilatii inseamna ca lucrurile se inverseaza. Apoi, anticipam ca, fie in trimestrul patru, fie in primul trimestru al anului viitor vom avea o crestere sustenabila, care va continua. De fapt, cred ca trimestrul patru va fi pozitiv, precum si primul trimestru al anului viitor", a continuat Franks.

O misiune comuna a FMI si a Comisiei Europene a evaluat la Bucuresti modul in care Romania a indeplinit criteriile de performanta stabilite pentru finele lunii iunie si a stabilit cu autoritatile un nou set de prognoze macroeconomice.

In urma revizuirii acordului stand-by, Consiliul Director al FMI ar trebui sa supuna aprobarii, la finele lunii septembrie, eliberarea celei de-a sasea transe din imprumut, in valoare de 914 milioane de euro.

Sursa Mediafax 05/080/2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016