Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

SRL-urile la raport. In ce domenii se fac cele mai multe investitii?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Aug. 2015 Exclusiv
Tags: onrc, firme, srl-d, debutanti, asociat unic, asociati

Cei care doresc sa isi infiinteze o firma pot opta pentru forma de SRL-D. Potrivit unor date recente, la nivel de tara, numarul celor mai multi tineri care si-au infiintat SRL-uri se afla in Cluj, totalul depasindu-l pe cel din Bucuresti.


Astfel, in primele sase luni ale anului, cele mai multe SRL-D-uri (societate cu raspundere limitata-debutant) s-au infiintat in Dolj, scrie Gds.ro, comparativ cu celelalte judete ale Olteniei. Totusi, tinerii din Oltenia sunt cu mult in urma celor debutanti in afaceri din Ardeal si Bucuresti, care infiinteaza firme pe banda rulanta.

De asemenea, asa cum arata datele transmise oficial de Oficiul National al Registrului Comertului, in prima jumatate a anului 2015, 891 de tineri din Dolj si-au infiintat SRL-D-uri, firme in cadrul carora  asociatul unic sau asociatii sunt debutanti in afaceri, ei nemaiavand alte firme pe numele lor.

Astfel, in judetul Gorj au debutat in afaceri 273 de tineri, iar in Olt si-au deschis SRL-D-uri 231 de persoane in aceeasi perioada analizata. si in Valcea au aparut 225 de firme SRL-D, in primele sase luni ale anului, iar in Mehedinti s-au infiintat 115 astfel de entitati economice.

Aceeasi sursa aminteste ca tinerii care detin SRL-D pot sa obtina pana la 10.000 de euro de la stat pentru a debuta in afaceri. "Pentru inscrierea unei astfel de societati la Registrul Comertului nu se percepe nici o taxa de inmatriculare, care pentru o societate obisnuita poate ajunge chiar la 800 de lei (in cazul in care si redactarea actelor se face tot la Registrul Comertului). Dar dupa ce isi infiinteaza SRL-D, tinerii nu sunt obligati sa isi inceapa afacerile accesand cei 10.000 de euro de la stat, pe programul dedicat stimularii tinerilor sa debuteze in afaceri. Ei pot sa isi desfasoare afacerile pe banii lor, dar sa beneficieze de aceasta reducere de taxe la infiintarea unei societati. Potrivit unor surse din sistem, asa se poate explica de ce sunt foarte multi tineri din Dolj care si-au infiintat SRL-D in 2015, statisticile de la Registrul Comertului fiind valabile pe primele sase luni ale anului", scrie gds.ro.

Aceleasi date transmise de ONRC arata ca un numar relativ mic de firme de acest tip se radiaza.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "SRL-urile la raport. In ce domenii se fac cele mai multe investitii?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016