keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Majorare si diminuare capital social. VIDEO

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Mai. 2012
Tags: capital social, og 64/1994, mojorare si diminuare capital social

Asociatul unic al societatii hotaraste sa majoreze capitalul social din sumele depuse la societate (cont 4551) si sa diminueze capitalul social in scopul acoperirii pierderilor contabile din anii anteriori (soldul debitor al contului 117=pierdere contabila). Aceste modificari de capital social pot fi facute concomitent la ONRC?

 
 
Raportul prin care se confirma caracterul lichid si exigibil al sumelor existente in contul 455 si nota contabila solicitata de ONRC privind majorarea si diminuarea de capital pot fi intocmite si semnate de fima de contabilitate care presteaza societatii in discutie, in mod curent, serviciul de evidenta contabila, sau de catre o persoana externa, membra CECCAR?
 
Dupa acoperirea pierderii contabile (soldul debitor al contului 117=pierdere contabila) din capitalul social, care va fi regimul fiscal al pierderilor fiscale, incluse in pierderea contabila.
 
Monografie contabila pentru situatia in care soldul debitor al contului 117 provine din exercitiul financiar 2008, este in suma de 100000 lei din care 75000 lei reprezinta pierdere fiscala.
 
Va invitam sa urmariti filmarea pentru solutia oferita de specialistii www.portalcontabilitate.ro



Raspuns:
Nu exista nici o restrictie pentru ca ambele operatii economice sa fie efectuate concomitent, astfel consideram posibila aceasta majorare de capital social si diminuare a capitalului social in scopul reducerii pierderilor contabile din exercitiile anterioare. Desigur, operatia nu este uzuala si astfel persoanele cu competenta in inregistrarea operatiilor la Registrul comertului pot solicita detalieri suplimentare.
 
Alerta PortalContabilitate.roDescarca aici Programul Special de Alerta PortalContabilitate.ro!
Asigura-te, astfel, ca vei fi mereu primul care afla Noutatile PortalContabilitate.ro! ...clic aici
 
 
Din punctul de vedere al raportului de evaluare a datoriei societatii catre asociatul unic, consideram ca aceasta este in seama unui expert contabil sau a unei societati de contabilitate, autorizati de CECCAR, conform OG 64/1994 privind activitatea de expertiza contabila si a expertilor contabili, cu modificari.
 
Daca societatea ce conduce in mod curent activitatea societatii indeplineste aceste conditii, consideram ca poate intocmii si raportul de expertiza contabila pentru determinarea datoriei certe, reale si exigibile a societatii catre actionar.
 
Din punctul de vedere al pierderii fiscale, va rugam sa nu faceti confuzie cu pierderea contabila, respectiv pierderea fiscala este inregistrata in declaratia 101 privind impozitul pe profit, si se reporteaza in urmatorii 5 ani pentru pierderile fiscale inregistrate pana la 31 decembrie 2008 inclusiv, iar pierderile fiscale inregistrate incepand cu 31 decembrie 2009, se reporteaza in urmatorii 7 ani.
 
In aceasta perioada, pierderea fiscala este o suma deductibila la calculul impozitului pe profit, indiferent de acoperirea pierderii contabile din contul 117.
 
Mai retinem faptul  ca anul 2010 a fost considerat ca fiind format din 2 ani fiscali, pentru societatile ce au achitat impozit minim, in acest an, conform prevederilor de la art. 34 din Codul fiscal, aplicabil in 2010

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016