Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ce elemente obligatorii dispar din Formularul 088?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ionut Udriste la 13 Iun. 2016 Exclusiv
Tags: formularul 088, declaratia 088, simplificata, contractele de sediu, documentele de venit

Potrivit unui anunt recent, se asteapta ca pana la 1 iulie a.c. sa fie adoptata o versiune simplificata pentru Formularul 088 - Declaratie pe propria raspundere pentru evaluarea intentiei si a capacitatii de a desfasura activitati economice care implica operatiuni din sfera TVA.

Intr-un interviu acordat in luna mai de catre presedintele ANAF pentru Agerpres, la intrebarea referitoare la cum vor proceda firmele care in acest moment se afla in plina procedura de obtinere a codului de TVA, Doros a explicat:

"Cele care deja se afla in procedura veche, in momentul in care intra in vigoare procedura noua, vor fi judecate dupa noua procedura. Deci tot ce avem in stoc, nu s-a analizat inca sau la care nu s-a primit raspuns, intra pe procedura noua si vor putea sa primeasca codul de TVA pe procedura mai usoara. In prezent, este in vigoare procedura veche, dar noi incercam sa o facem cat mai prietenoasa. Am instruit oamenii sa ii cheme mai mult la dialog pe cei care depun formularul. Si va spun ca rata de respingere este mai mica in ultima vreme, iar pentru cei carora li s-a respins formularul in prima faza, cand l-au depus a doua oara, pentru ca poti sa il depui de cate ori vrei, a doua oara rata de acceptare a fost mult mai mare. Adica oamenii au inteles ce e bine, ce nu e bine. Desi nu exista raspuns gresit, dar trebuie o documentare mai buna, si atunci la a doua incercare rata de acceptare este mare."

Intr-un nou interviu acordat, de data aceasta, HotNews.ro, Dragos Doros a anuntat ce noi elemente pana acum obligatorii vor fi eliminate din Declaratia 088:

"Ne gandim foarte serios sa eliminam contractele de sediu sau documentele de venit sau evidentele unor datorii anterioare ale firmelor detinute de catre cei care vor sa obtina cod de TVA. Nu vom pierde informatia, ci o vom obtine de la alte institutii, de acolo unde este disponibila".

Desi este anuntata o simplificare a formularului, unii contribuabili vor fi nevoiti sa mearga pana la sediile ANAF, potrivit declaratiilor facute de presedintele ANAF, citat de sursa amintita mai sus:

"Aceste diminuari de sarcina administrativa se vor face in marea majoritate a cazurilor. Acolo unde, in urma unor analize de risc, va fi nevoie de informatii suplimentare, vom proceda la convocarea individuala a acelui contribuabili. Noua forma probabil ca va intra in vigoare - cu aceste simplificari - de la 1 iulie".


Pana la finele lunii iunie ar urma sa intre in vigoare o forma mult mai simplificata pentru Formularul 088. Declaratia pentru inregistrare in scopuri de TVA urmeaza sa fie modificata din nou, urmand doleantele mediului de afaceri si ale contribuabililor. O alta forma de simplificare e cea reprezentata de faptul ca niciun document care se afla deja in posesia ANAF nu va mai fi cerut contribuabililor este principala simplificare.
Ionut Udriste de Ionut Udriste
Editor cu experienta de 5 ani in domeniul contabil si fiscal. Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ce elemente obligatorii dispar din Formularul 088?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016