Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministerul Finantelor Publice a anuntat recent ca mentine mai multe facilitati fiscale avantajoase. Printre acestea amintim esalonarea simplificata, dispusa prin OUG nr. 181/2020, acordata pentru sume de peste 500 de lei, in cazul persoanelor fizice, respectiv 5.000 de lei, in cazul persoanelor juridice. Facilitatea este valabila pana la 31 martie 2021, inclusiv.
Pot beneficia de esalonarea simplificata si debitorii care beneficiaza deja de esalonare la plata, conform Codului de procedura fiscala.
Esalonarea simplificata presupune plata unei dobanzi de 0,01% pe zi de intarziere, jumatate din dobanda uzuala prevazuta de Codul de procedura fiscala, fara constituirea de garantii.
De asemenea, prin acelasi act normativ, sfera obligatiilor principale restante pentru care contribuabilii pot beneficia de mecanismul restructurarii prevazut in OG nr. 6/2019 se extinde si la cele restante in perioada 31 iulie-31 decembrie 2020. Celelalte termene prevazute in OG nr. 6/2020 raman neschimbate (termenul-limita pentru notificarea intentiei de a beneficia de acest tip de restructurare a obligatiilor fiscale este 31 martie 2021, iar cel pentru cererea de restructurare este 30 iunie 2021).
In plus, contribuabilii, care aveau datorii la buget in 31 martie 2020, pot cere anularea dobanzilor si a penalitatilor de intarziere aferente obligatiilor fiscale principale pana la 31 martie 2021, inclusiv, termen care a fost prelungit prin OUG nr.226/2020.
Debitorii care doresc sa beneficieze de amnistierea fiscala prevazuta de OUG nr.69/2020 trebuie sa achite integral obligatiile fiscale principale restante la data de 31 martie 2020 pana la data depunerii cererii pentru anulare, sa achite integral obligatiile fiscale principale si accesorii restante exceptate de la amnistia fiscala si sa depuna toate declaratiile fiscale obligatorii completate corect si conform cu realitatea.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Sursa: MFP
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Nou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)ESALONARE LA PLATA conform OG 11/2021. Poate fi solicitata facilitatea pentru datoriile curente?Reminder ANAF! Facilitati pentru debitorii care isi restructureaza obligatiile fiscale restante la data de 31 iulie 202030 septembrie- termenul final de depunere a cererii de ESALONARE LA PLATA simplificata. Ce conditii trebuie sa indeplineasca contribuabiliiFormularul D8 - Cererea de acordare a esalonarii la plata- este disponibil pe site-ul ANAFUltimele articole
OUG 20/2023: Modificari legislative privind esalonarea clasica si esalonarea la plata simplificataInformare ANAF: Noutati legislative privind esalonarea la plataOrdinul 14/2023: Din 1 aprilie facturile la gaze pot fi esalonate, la cerere, pe o perioada de minimum 3 luniProcedura necesara contribuabililor care vor sa renunte la esalonarea la plataControale Fiscale: 15 modificari propuse de Finante printr-un nou Proiect de OUGAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"