Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noua procedura de inregistrare in scopuri de TVA in 2017

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 31 Ian. 2017 Exclusiv
Tags: noua procedura inregistrare tva, formularul 088, persoanele impozabile, anularea din oficiu

Conform noilor propuneri care vin dupa eliminarea formularului 088, anularea, din oficiu, a inregistrarii in scopuri de TVA se efectueaza de la data comunicarii deciziei de anulare a inregistrarii in scopuri de TVA de catre organul fiscal, in situatia in care persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA, societate cu sediul activitatii economice in Romania, infiintata in baza Legii societatilor nr. 31/1990, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, supusa inmatricularii la registrul comertului, nu justifica intentia si capacitatea de a desfasura activitate economica, potrivit criteriilor stabilite in temeiul art. 316 alin. (9) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare.

Cum procedeaza persoanele impozabile care au depus formularul 088?

Potrivit art.6- (1) din noul proiect care inlocuieste Formularul 088, pentru persoanele impozabile care au solicitat inregistrarea in scopuri de TVA potrivit prevederilor art. 316 alin. (1) lit. a), c) si alin. (12) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care au depus formularul 088  pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, inclusiv ca urmare a notificarii organului fiscal sau aprobarii solicitarii de prelungire a termenului de depunere a formularului, este aplicabila procedura in vigoare la data depunerii solicitarii de inregistratre in scopuri de TVA.

Cum procedeaza persoanele impozabile care NU au depus formularul 088?

Pentru persoanele impozabile care au solicitat inregistrarea in scopuri de TVA potrivit prevederilor art. 316 alin. (1) lit. a), c) si alin. (12) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, care nu au depus formularul 088 pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, inclusiv ca urmare a notificarii organului fiscal sau aprobarii solicitarii de prelungire a termenului de depunere a formularului, sunt aplicabile prevederile Anexei nr. 2.
(3) Pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA pentru care procedura de evaluare nu a fost finalizata, sunt aplicabile prevederile Anexei nr. 4.

Click aici pentru a consulta proiectul integral!

Procedura de evaluare nefinalizata

Prin procedura de evaluare nefinalizata se intelege situatia in care, pana la data intrarii in vigoare a prezentului ordin, referatul cu propunerea de anulare/mentinere a calitatii de persoana impozabila inregistrata in scopuri de TVA nu a fost aprobat de conducatorul unitatii fiscale.  


NOTA: Referirile la Codul fiscal din cuprinsul prezentului ordin reprezinta trimiteri la titlul VII "Taxa pe valoarea adaugata" al Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare. (2) Referirile la Codul de procedura fiscala reprezinta trimiteri la Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare.  


Retineti ca la data intrarii in vigoare a proiectului publicat de ANAF se abroga Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 2393/2016 privind stabilirea criteriilor pentru conditionarea inregistrarii in scopuri de TVA.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noua procedura de inregistrare in scopuri de TVA in 2017":
Rating:

Nota: 4.25 din 5 din 6 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016