Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Aproape jumatate din tinerii din Grecia sunt someri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Mihaela Pascu la 29 Iul. 2011
Tags: tineri someri, rata somajului, grecia, incapacitate de plata

Situatia din Grecia s-a ameliorat saptamana trecuta ca urmare a sprijinului european acordat pe ultima suta de metri. Statul grec inregistreaza deja cel de-al patrulea an de recesiune si se


Situatia din Grecia s-a ameliorat saptamana trecuta ca urmare a sprijinului european acordat pe ultima suta de metri. Statul grec inregistreaza deja cel de-al patrulea an de recesiune si se confrunta, in prezent, cu o rata a somajului de aproximativ 40% in randul tinerilor.

Grecia a primit recent din partea Uniunii si a Fondului Monetar International, un sprijin financiar in valoare de 109 miliarde de dolari, in afara celor 50 de miliarde de dolari din partea creditorilor privati. Fara aceste noi imprumuturi, Grecia ar fi intrat in incapacitate de plata si nu ar mai fi avut cum sa plateasca, in cel mai scurt timp, o serie de servicii publice.

Masurile de austeritate adoptate pana in prezent nu au reusit sa reduca totalul cheltuielilor publice. In paralel, salariatii de la stat nu au fost disponibilizati, ci au primit doar salarii mai mici pentru aceleasi posturi. Nici studentii greci nu sunt supusi taxelor catre stat, acestia nefiind obligati sa isi plateasca studiile, in vreme ce britanicii platesc 15.000 de dolari pentru taxa de scolarizare din aceasta tara.

In ultimii 30 de ani, Grecia a beneficiat de finantari masive din partea Uniunii Europene pentru agricultura si infrastructura. Aceste fonduri nu fost insa folosite in intregime pentru scopurile initiale. In prezent, nici masurile de redresare economica nu par sa fie printre cele mai eficiente, ca dovada ca analistii financiari sunt de parere ca este nevoie de programe mult mai drastice pentru ca Grecia sa isi achite treptat datoria de stat si sa iasa din situatia de criza.
Autor: Mihaela Pascu

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Aproape jumatate din tinerii din Grecia sunt someri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016