Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Tot mai multi angajati romani au primit si folosesc vouchere de vacanta, valoarea acestora atingand in luna iunie a anului curent un nivel record, de 125 de milioane de euro, fata de 3 milioane in iunie anul trecut. Comparand altfel, anul acesta s-au oferit vouchere cu o valoare cumulata de 42 de ori mai mare comparativ cu iunie 2017, se arata intr-un comunicat publicat de Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism (ANAT).
“In iunie 2018 au fost emise 11,3 milioane de vouchere de vacanta pe hartie, care valoreaza peste 117 milioane de euro, si 274.000 de vouchere pe suport electronic, in valoare de aproximativ 7,8 milioane de euro. Cresterea considerabila de la trei milioane de euro in iunie 2017 la 125 de milioane de euro in iunie 2018 a fost impulsionata de acordarea acestor beneficii extra-salariale si angajatilor bugetari”, potrivit sursei citate.
In prima jumatate a anului 2018 au fost emise aproximativ 14 milioane de vouchere pe hartie si in format electronic, care valoreaza aproximativ 148 de milioane de euro. Aceasta suma este cinci ori mai mare fata de cea din 2017.
Datele furnizate de ANAT au fost obtinute de la Ministerul Finantelor Publice.
Calatoria voucherelor de vacanta in Romania a inceput in anul 2009, insa la un an de la lansarea programului, distribuirea lor in sistemul public a fost oprita, ca urmare a crizei economice, iar restrictia a continuat an de an, prin act normativ. Asa se face ca din 2010 pana in 2017 doar angajatii din sistemul privat au primit vouchere de vacanta, dar situatia s-a schimbat. Pentru perioada 1 iulie 2017 – 30 noiembrie 2018 si bugetarii primesc vouchere de vacanta in limita unui salariu minim pe economie/persoana.
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
De la 1 decembrie 2018, bugetarii vor ramane iarasi fara vouchere de vacanta, pe hartie sau electronice. In schimbul lor, insa, bugetarii vor primi o indemnizatie, potrivit articolului 26 din Legea Salarizarii personalului platit din fonduri publice. Asadar, se asteapta o noua scadere considerabila la nivel de tara a numarului si valorii voucherelor de vacanta.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
E-Factura in 2025. Ce noutati se aplica pentru E-Factura in acest anModificari privind impozitul pe venit si contributiile sociale ce intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2024E-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteAgentie de turism inscrisa in RO e-Factura. Are OBLIGATIA transmiterii tuturor facturilor prin sistem?Cheltuieli sociale vs avantaje in bani si natura. Cum se delimiteazaUltimele articole
Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileProiect OUG privind E-Factura: Din 2025 identificarea prin CNP va fi optionalaE-Factura in 2024. Prevederi privind voucherele de vacantaE-Factura in relatia B2C. Facturile PFA catre persoane fizice trebuie incarcate in sistem?Proiect: Va fi MAJORATA valoarea sumei indexate care se acorda sub forma de tichete culturale pentru sem. I 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"