Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Piata unica digitala. UE vrea sa introduca TVA pentru produse noi

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Dec. 2012 Exclusiv
Tags: tva, imm-uri, comertul electronic, protectia consumatorilor, piata digitala

Comertul electronic deschide noi frontiere pentru crestere si ofera o mai mare posibilitate de alegere consumatorilor. Cu toate acestea, regulile diferite privind TVA-ul si protectia consumatorilor impiedica atat companiile cat si consumatorii sa profite pe deplin de revolutia digitala. Un raport al deputatului spaniol Pablo Arias Echeverria (PPE), adoptat in plen pe 11 decembrie, arata ce trebuie facut pentru completarea pietei digitale UE.

"In timpul crizei, nu ne putem permite sa avem o piata fragmentata cu 27 de legislatii diferite privind TVA-ul, drepturile de proprietate intelectuala si protectia datelor, deoarece aceasta este foarte costisitoare pentru IMM-uri", a spus raportorul Pablo Arias Echeverria in dezbaterea din 10 decembrie.

Raportul sau face recomandari pentru folosirea adecvata a dezvoltarilor sociale, economice si tehnologice ale erei digitale:

-    ameliorarea accesului IMM-urilor la infrastructura tehnologiei informatiei si comunicatiilor prin acces la banda larga si dobandirea deprinderilor de folosire eficienta a internetului

-    identificarea barierelor existente in serviciile transfrontaliere: costul platilor si modernizarea cadrului legal pentru drepturile de proprietate intelectuala

-    ameliorarea increderii consumatorilor in piata online, importanta mecanismelor de rezolvare alternativa si online a disputelor.

Raportul mai propune introducerea reducerii de TVA pentru cartile digitale si alt continut electronic.

Sursa: Parlamentul European
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Piata unica digitala. UE vrea sa introduca TVA pentru produse noi":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016