Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
CAP. IV Sistemul de supraveghere a importurilor de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase, in vrac ART. 235 Conditii de import Alcoolul, distilatele si bauturile spirtoase pot fi importate in ...
CAP. IV Sistemul de supraveghere a importurilor de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase, in vrac
ART. 235
Conditii de import
Alcoolul, distilatele si bauturile spirtoase pot fi importate in vrac numai pe baza de contracte incheiate direct cu producatorii externi sau cu reprezentantii acestora si numai in scopul prelucrarii sau imbutelierii directe de catre antrepozitarul autorizat pentru productie.
ART. 236 Procedura de supraveghere
(1) La intrarea in tara a alcoolului in vrac, indiferent de natura acestuia, a distilatelor in vrac, precum si a bauturilor spirtoase in vrac, organele vamale de frontiera, dupa efectuarea formalitatilor de vamuire, vor aplica pe fiecare cisterna si recipient un sigiliu special, cu insemnele autoritatii vamale, desigilarea fiind interzisa pana la destinatia finala a acestora.
(2) In momentul efectuarii operatiunii de vamuire se va preleva, in mod obligatoriu, o proba din fiecare cisterna sau recipient, in scopul verificarii autenticitatii datelor inscrise in documentele insotitoare, respectiv factura si certificatele de analize fizico-chimice.
(3) Prelevarea probei se face de catre delegatul laboratorului, agreat de autoritatea vamala sa efectueze expertize in vederea indentificarii produselor.
(4) Prelevarea probei se face in prezenta autoritatii vamale, a delegatului permanent in vama din partea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si a importatorului. Daca importatorul depune o declaratie ca nu este interesat sa participe la prelevare, operatiunea respectiva se poate face in lipsa acestuia.
(5) Operatiunea de prelevare a probelor se efectueaza in conformitate cu normele romanesti in vigoare privind esantionarea, analiza si inspectia unui lot de produse de catre delegatul laboratorului agreat.
(6) Din proba prelevata se vor constitui 3 esantioane identice, dintre care unul este destinat laboratorului, altul autoritatii vamale, iar al treilea importatorului.
(7) Esantioanele vor fi etichetate si vor fi sigilate de catre autoritatea vamala.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
(8) Transmiterea esantioanelor prelevate catre laboratoare se efectueaza prin grija si sub responsabilitatea delegatului laboratorului agreat.
(9) Operatiunea de prelevare se incheie prin intocmirea unui proces-verbal de prelevare, conform modelului prezentat in norme.
(10) Rezultatele expertizei vor fi consemnate de catre laboratorul agreat in certificate de expertiza.
(11) Analiza produselor se face pe cheltuiala importatorilor si are ca scop determinarea concentratiei alcoolice si a cantitatilor reale, comparativ cu cele inscrise in documentele insotitoare, pentru corecta evaluare a accizelor datorate si a calitatii produsului.
(12) Termenul de efectuare a analizelor va fi, dupa caz:
a) pe loc, in cazul produselor fara continut de zahar;
b) in 24 de ore de la prelevarea probei, in cazul produselor cu continut de zahar.
(13) Termenul obligatoriu de pastrare a esantioanelor este de un an.
(14) Prevederile alin. (2) se aplica si cantitatilor de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase in vrac, aduse in regim de import temporar.
(15) Cantitatile de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase in vrac, provenite din import, vor fi sigilate de catre organul vamal de frontiera si in situatia in care marfa este tranzitata catre o vama de interior in vederea efectuarii operatiunii vamale de import.
Marfa astfel sigilata, impreuna cu documentul de insotire a marfii, eliberat de autoritatea vamala de frontiera, in care se mentioneaza cantitatea de alcool, de distilate sau de bauturi spirtoase importata, in modul si sub forma prevazuta in norme, are liber de circulatie pana la punctul vamal unde au loc operatiunea vamala de import si prelevarea de probe, potrivit alin. (2).
(16) In toate cazurile, la determinarile efectuate pe baza analizelor de laborator, abaterea admisa este de ± 0,3 grade volum.
(17) Desigilarea cisternelor si a recipientelor de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase in vrac provenite din import, ajunse la destinatia finala, se va face in prezenta unui reprezentant al autoritatii fiscale competente, desemnat la solicitarea scrisa a importatorilor.
(18) Importatorul are obligatia sa evidentieze intr-un registru special, conform modelului prezentat in norme, vizat de reprezentantul organului fiscal teritorial in a carui raza teritoriala isi desfasoara activitatea, toate cantitatile de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase in vrac - in litri si in grade - pe tipuri de produs si pe destinatii ale acestora.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
CODUL FISCAL 2008 - Capitolul V. Dispozitii comune de supraveghere aplicate productiei si importului de alcool distilate si bauturi spirtoase - art. 237-238CODUL FISCAL 2008 Capitolul I Sectiunea 8<sup>1</sup>. Inregistrarea operatorilor de produse accizabile (abrogata) - art. 206<sup>1</sup>CODUL FISCAL 2008 - Capitolul VI. Taxa pentru folosirea mijloacelor de reclama si publicitate - art. 270-272CODUL FISCAL 2008 Capitolul I Sectiunea 5<sup>3</sup>. Inregistrarea operatorilor de produse accizabile - art. 192<sup>11</sup>CODUL FISCAL 2008 - Capitolul X. Alte taxe locale - art. 283Ultimele articole
Norme CODUL FISCAL 2008 Titlul II Capitolul IIINorme CODUL FISCAL 2008 Titlul II Capitolul IINorme CODUL FISCAL 2008 Titlul II Capitolul INorme CODUL FISCAL 2008 Titlul ICODUL FISCAL 2008 - Capitolul XV. Dispozitii tranzitorii - art. 161-161^2Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"