Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie
Atentie contabili!
TVA redus in 2019 - ce capcane ascunde O.U.G. nr. 89/2018?

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Codul fiscal 2008 - Capitolul IV. Sistemul de supraveghere a importurilor de alcool de distilate si de bauturi spirtoase in vrac - art. 235-236

de Infotva.ro la 27 Oct. 2008
Tags: codul fiscal 2008

CAP. IV Sistemul de supraveghere a importurilor de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase, in vrac ART. 235 Conditii de import Alcoolul, distilatele si bauturile spirtoase pot fi importate in ...

CAP. IV Sistemul de supraveghere a importurilor de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase, in vrac

ART. 235 Conditii de import

Alcoolul, distilatele si bauturile spirtoase pot fi importate in vrac numai pe baza de contracte incheiate direct cu producatorii externi sau cu reprezentantii acestora si numai in scopul prelucrarii sau imbutelierii directe de catre antrepozitarul autorizat pentru productie.

ART. 236 Procedura de supraveghere

(1) La intrarea in tara a alcoolului in vrac, indiferent de natura acestuia, a distilatelor in vrac, precum si a bauturilor spirtoase in vrac, organele vamale de frontiera, dupa efectuarea formalitatilor de vamuire, vor aplica pe fiecare cisterna si recipient un sigiliu special, cu insemnele autoritatii vamale, desigilarea fiind interzisa pana la destinatia finala a acestora.

(2) In momentul efectuarii operatiunii de vamuire se va preleva, in mod obligatoriu, o proba din fiecare cisterna sau recipient, in scopul verificarii autenticitatii datelor inscrise in documentele insotitoare, respectiv factura si certificatele de analize fizico-chimice.

(3) Prelevarea probei se face de catre delegatul laboratorului, agreat de autoritatea vamala sa efectueze expertize in vederea indentificarii produselor.

(4) Prelevarea probei se face in prezenta autoritatii vamale, a delegatului permanent in vama din partea Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor si a importatorului. Daca importatorul depune o declaratie ca nu este interesat sa participe la prelevare, operatiunea respectiva se poate face in lipsa acestuia.

(5) Operatiunea de prelevare a probelor se efectueaza in conformitate cu normele romanesti in vigoare privind esantionarea, analiza si inspectia unui lot de produse de catre delegatul laboratorului agreat.

Manualul Contabilului Incepator
Manualul Contabilului Incepator

Vezi detalii

Agricultura. Noutati fiscal-contabile
Agricultura. Noutati fiscal-contabile

Vezi detalii

Achizitii de servicii din afara Romaniei
Achizitii de servicii din afara Romaniei

Vezi detalii

(6) Din proba prelevata se vor constitui 3 esantioane identice, dintre care unul este destinat laboratorului, altul autoritatii vamale, iar al treilea importatorului.

(7) Esantioanele vor fi etichetate si vor fi sigilate de catre autoritatea vamala.

(8) Transmiterea esantioanelor prelevate catre laboratoare se efectueaza prin grija si sub responsabilitatea delegatului laboratorului agreat.

(9) Operatiunea de prelevare se incheie prin intocmirea unui proces-verbal de prelevare, conform modelului prezentat in norme.

(10) Rezultatele expertizei vor fi consemnate de catre laboratorul agreat in certificate de expertiza.

(11) Analiza produselor se face pe cheltuiala importatorilor si are ca scop determinarea concentratiei alcoolice si a cantitatilor reale, comparativ cu cele inscrise in documentele insotitoare, pentru corecta evaluare a accizelor datorate si a calitatii produsului.

(12) Termenul de efectuare a analizelor va fi, dupa caz:

a) pe loc, in cazul produselor fara continut de zahar;

b) in 24 de ore de la prelevarea probei, in cazul produselor cu continut de zahar.

(13) Termenul obligatoriu de pastrare a esantioanelor este de un an.

(14) Prevederile alin. (2) se aplica si cantitatilor de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase in vrac, aduse in regim de import temporar.

(15) Cantitatile de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase in vrac, provenite din import, vor fi sigilate de catre organul vamal de frontiera si in situatia in care marfa este tranzitata catre o vama de interior in vederea efectuarii operatiunii vamale de import.

Marfa astfel sigilata, impreuna cu documentul de insotire a marfii, eliberat de autoritatea vamala de frontiera, in care se mentioneaza cantitatea de alcool, de distilate sau de bauturi spirtoase importata, in modul si sub forma prevazuta in norme, are liber de circulatie pana la punctul vamal unde au loc operatiunea vamala de import si prelevarea de probe, potrivit alin. (2).

(16) In toate cazurile, la determinarile efectuate pe baza analizelor de laborator, abaterea admisa este de 0,3 grade volum.

(17) Desigilarea cisternelor si a recipientelor de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase in vrac provenite din import, ajunse la destinatia finala, se va face in prezenta unui reprezentant al autoritatii fiscale competente, desemnat la solicitarea scrisa a importatorilor.

(18) Importatorul are obligatia sa evidentieze intr-un registru special, conform modelului prezentat in norme, vizat de reprezentantul organului fiscal teritorial in a carui raza teritoriala isi desfasoara activitatea, toate cantitatile de alcool, de distilate si de bauturi spirtoase in vrac - in litri si in grade - pe tipuri de produs si pe destinatii ale acestora.

Autor:

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Codul fiscal 2008 - Capitolul IV. Sistemul de supraveghere a importurilor de alcool de distilate si de bauturi spirtoase in vrac - art. 235-236":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi





Atentie contabili!
TVA redus in 2019 - ce capcane ascunde O.U.G. nr. 89/2018?

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special "Cote reduse de TVA in 2019"
Club Contabilitate

VIDEO

X
Atentie contabili!
TVA redus in 2019 - ce capcane ascunde O.U.G. nr. 89/2018?

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special.

"Cote reduse de TVA in 2019"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016