Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

ANAF reaminteste ca incepand cu data de 1 iulie 2021, marfurile importate in UE vor fi supuse TVA. Exceptie fac vanzarile fara caracter comercial, de la o persoana fizica la alta, a caror valoare nu depaseste 45 EUR.
Sunt introduse, de asemenea, noi reguli in domeniul comertului electronic pentru declararea marfurilor, plata TVA si eliminarea scutirii de TVA la import, pentru marfurile din vanzari care nu depasesc valoarea de 10 Euro.
Astfel, persoanele fizice de pe teritoriul Romaniei care importa bunuri din tari terte sau teritorii terte, a caror valoare intrinseca este mai mica de 150 EUR, au obligatia de a plati TVA, incepand cu 1 iulie 2021 (exceptie fac trimiterile intre persoane fizice fara caracter comercial a caror valoare nu depaseste 45 euro si de a depune declaratia vamala cu set redus de date pentru incasarea TVA.
Instructiuni pentru accesul la declaratia vamala cu set redus de date H7, gasiti AICI»
Ce mecanism de colectare a TVA poate fi folosit pentru declaratia cu set redus de date?

Portal Codul fiscal - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025

Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Pentru mai multe informatii despre noile prevederi privind comertul electronic, citeste ACEST articol»»

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Aparatele de marcat fiscale, folosite dupa noile modificariComunicat ANAF: Persoane impozabile in scop de TVARegimul TVA pentru livrare marfa catre un client intracomunitarVanzare mijloc fix catre un partener din UE. Cum justificam scutirea de TVA?Declaratia Unica in 2024. In anumite conditii persoanele fizice NU mai trebuie sa depuna declaratiaUltimele articole
E-Transport. Bunurile primite prin curier trebuie declarate in E-Transport?Termen limita e-Factura: Cum sa eviti amenzile de pana la 10.000 leiCodul UIT pentru persoane fizice. Cand este necesar si cand nuSAF-T ANAF: Lista persoanelor EXCEPTATE de la depunerea D406 a fost extinsaRaportare SAF-T: PFA-urile si II-urile cu contabilitate in partida simpla NU vor depune D406
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"