keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Evazionistii fiscali fura din veniturile publice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 03 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: evaziunea fiscala, preturi, piata concurentiala, plafon de toleranta, transparency international

Transparency International Romania a inaintat un comunicat prin care explica efectele negative pe care evaziunea fiscala le are in randul cetatenilor si saluta, totodata, initiativa ANAF.



"Avand in vedere discutiile din sedinta de guvern de astazi, 2 aprilie, pe aceasta tema, apreciem ca, in cazul in care inspectorii ANAF constata diferente nefiscalizate de pana la 300 de lei, amenda aplicata firmei respective trebuie sa fie una descurajanta. in lipsa unor amenzi de acest tip, stabilirea unui plafon de la care sa se aplice sanctiunile ar fi interpretat ca un plafon de toleranta, fapt pe care il consideram inadmisibil din punctul de vedere al contribuabililor corecti", precizeaza Transparency International Romania, intr-un comunicat remis joi AGERPRES.

De asemenea, potrivit sursei amintite, Transparency International considera ca o campanie impotriva ANAF e "gresit directionata", avand in vedere ca responsabilitatea pentru suspendarea locurilor de munca apartine acelor antreprenori care"inteleg sa riste sanctiunile prevazute de lege prin fraudarea obligatiilor fiscale si care pun astfel in pericol locurile de munca ale propriilor angajati".

Totodata, Agerpres citeaza urmatoarele:

"Este neconcurential si neetic ca pe piata sa existe aceleasi servicii si bunuri furnizate de doua tipuri de operatori: cei care isi platesc obligatiile fiscale — diminuandu-si astfel profiturile, respectiv operatorii care incalca disciplina fiscala — marindu-si profiturile pe seama contribuabililor corecti sau prin preturi diminuate fraudulos. incalcarea obligatiilor de disciplina fiscala este la fel de grava, fie ca vorbim de 300 de lei sau de 3.000 de lei, pentru ca afecteaza aceleasi principii de responsabilitate si solidaritate sociala si de piata concurentiala".

Aceeasi sursa a amintit ca evaziunea fiscala este "prima sursa a taxelor impovaratoare" si considera ca lipsa de toleranta la evaziunea fiscala este "cea mai buna solutie pentru reducerea fiscalitatii".

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016