Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Oprea (MMACA): Este necesara o abordare noua care sa permita fabricarea de produse durabile

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 27 Sep. 2018
Tags: fabricarea de produse durabile, mmaca

Romania are nevoie de o abordare noua, care sa permita fabricarea unor produse de o mai buna calitate, cu o durata de viata mai mare, mai usor de reciclat, spune ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat (MMACA), Stefan Radu Oprea.

Ministrul a subliniat ca, pentru ca acest lucru sa fie posibil, este nevoie de sprijinit atat la nivel european, cat si la nivel national, prin masuri de tip legislativ si printr-un acces adecvat la finantare.

"Economia circulara permite producatorilor sa fabrice mai mult cu resurse mai putine, unul dintre rezultate fiind cresterea competitivitatii companiilor europene pe piata globala. Pentru ca tranzitia catre acest tip de model economic sa fie un succes, este necesar sa facem mai mult decat simple ajustari pentru a reduce efectele negative ale unei abordari de tip productie-consum-eliminare sub forma de deseuri. Este nevoie de o abordare noua, de tip integrat, care sa permita remodelarea proceselor de productie intr-un mod care sa favorizeze fabricarea unor produse de mai buna calitate, cu o durata de viata mai mare, care sunt mai usor de reparat si reciclat. Aceasta noua abordare trebuie sprijinita atat la nivel european, cat si la nivel national, prin masuri de tip legislativ si printr-un acces la finantare adecvat", arata ministrul Oprea, citat intr-un comunicat de presa al MMACA.
 
Declaratia a fost facuta in contextul in care, miercuri, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea, a avut o intrevedere bilaterala cu vicepresedintele Comisiei Europene, Jyrki Katainen. Acestia, alaturi de vicepresedintele Parlamentului European, Pavel Telička, au deschis lucrarile conferintei "EU Circular Businesses Conference".
 
La evenimentul organizat la Bruxelles, cu sprijinul Comisiei Europene, au mai participat comisarul pentru Piata Interna, Industrie, Antreprenoriat si IMM-uri - Elżbieta Bieńkowska, comisarul pentru Actiune Climatica si Energie - Miguel Arias Cańete, experti ai Comisiei Europene si reprezentanti ai unor importante companii europene.
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Oprea (MMACA): Este necesara o abordare noua care sa permita fabricarea de produse durabile":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016