Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Finantare elvetiana pentru antreprenori romani: Aproape 600 de IMM-uri, beneficiare ale programului

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 03 Iul. 2019
Tags: mmaca, imm, finantare elvetiana

Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat, Stefan Radu Oprea, a participat ieri, 2 iunie, la conferinta de inchidere a "Programului Romano-Elvetian pentru IMM-uri" - care a avut unul dintre cele mai mari bugete in cadrul Contributiei elvetiene pentru Romania. In total, au fost sustinute aproximativ 600 de intreprinderi mici si mijlocii in realizarea de investitii.

Tot ieri a fost inchis si programul ”Servicii integrate de export pentru IMM-urile din Romania”, derulate de MMACA, in parteneriat cu CEC Bank, cu implicarea Guvernului Confederatiei Elvetiene. Programele au beneficiat de finantare elvetiana in cadrul Programului de Cooperare Elvetiano – Roman (PCER) pentru reducerea disparitatilor economice si sociale in cadrul Uniunii Europene extinse.
 
”Inchidem, astazi (2 iunie, n.r.), o etapa a strategiei de sustinere a antreprenoriatului roman, insa, ideea de continuare a programelor pentru finantarea IMM-urilor si sustinerea lor pentru a se promova la export va fi pastrata, pentru ca este o poveste de succes. Producatorii romani trebuie sa-si gaseasca si alte piete de desfacere si suntem intr-o ofensiva a diplomatiei comerciale de recucerire a pietelor traditionale”, a spus ministrul Stefan Radu Oprea, citat intr-un comunicat remis de MMACA.
 
Programul Romano-Elvetian pentru IMM-uri a beneficiat de unul dintre cele mai mari bugete in cadrul Contributiei elvetiene pentru Romania, fiind sustinute in jur de 600 de IMM-uri in realizarea de investitii. De asemenea, programul a contribuit la crearea a peste 1.600 de noi locuri de munca in 8 domenii prioritare (productie, servicii medicale, turism, comercializarea echipamentelor specifice economisirii de energie si a celor care utilizeaza resurse de energie regenerabile, IT si comunicatii, transporturi si depozitare, constructii, activitati profesionale, tehnice si stiintifice).
 
Bugetul programului a fost de aproximativ 45 milioane de franci elvetieni, din care mai bine de doua treimi (70%) contributie elvetiana. Restul de 30 de prcente a fost aport propriu CEC Bank. Bugetul a fost folosit pentru acoperirea unui deficit de credite pe zona IMM-urilor existent la momentul lansarii pe piata financiara din Romania, in conditii financiare favorabile pentru beneficiari (dobanda preferentiala).  

Sursa: MMACA
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Finantare elvetiana pentru antreprenori romani: Aproape 600 de IMM-uri, beneficiare ale programului":
Rating:

Nota: 3.88 din 5 din 4 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016