Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Incepand din luna iulie 2016, contribuabilii - persoane fizice pot achita obligatiile bugetare prin intermediul POS-urilor instalate la unitatile teritoriale ale Trezoreriei Statului, aflate atat la nivelul municipiilor, cat si la nivelul oraselor, fiind prima regiune fiscala din tara care a implementat noul sistem de plata prin POS. Sistemul a intrat in functiune la 7 iulie.
Noul sistem va contribui atat la stimularea platilor cu mijloace electronice moderne, cat si la diminuarea platilor in numerar efectuate de contribuabili la ghisee, venind astfel in sprijinul contribuabililor.
Persoanele fizice identificate fiscal pe baza codului numeric personal, titularul intreprinderii individuale si al persoanei fizice autorizate, precum si membrii intreprinderilor familiale, pentru creantele fiscale evidentiate pe CNP, pot achita sumele reprezentand venituri ale bugetului general consolidat prin intermediul cardurilor bancare la terminalele de plata electronica (POS) instalate la sediile unitatilor Trezoreriei Statului.
Prin OMFP 943/2016 privind tipurile de creante fiscale care pot fi platite prin intermediul cardurilor bancare prin POS, publicat in: Monitorul Oficial nr. 501 din 5 iulie 2016 sunt aprobate tipurile de creante care pot fi platite de catre persoanele fizice prin acest sistem de plata, evidentiate in mai multe categorii de impozite si taxe, respectiv:
# Impozit pe venit (impozit pe veniturile din activitati independente, salarii, cedarea folosintei bunurilor, investitii, pensii, premii, activitati agricole, jocuri de noroc, regularizari)
# Impozit pe veniturile obtinute din Romania de nerezidenti - persoane fizice (impozit pe veniturile din dividende, dobanzi, redevente, comisioane, activitati sportive si de divertisment, premii, jocuri de noroc)
# Contributii de asigurari sociale

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
# Contributii de asigurari pentru accidente de munca si boli profesionale
# Contributii de asigurari sociale de sanatate
# Contributii de asigurari pentru somaj
# TVA incasata pentru operatiuni interne
# Accize
# Amenzi, penalitati si confiscari (venituri din amenzi si alte sanctiuni aplicate de Directia generala antifrauda fiscala, de catre alte institutii de specialitate, amenzi judiciare, penalitati datorate in cazul esalonarii la plata, penalitati de nedeclarare)
# Alte taxe si tarife (pentru eliberarea de licente si autorizatii de functionare, taxe consulare, taxe si alte venituri din protectia mediului).
Sursa: Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
In atentia contribuabililor! Consecinte privind nedepunerea declaratiilor fiscaleNoua anulare de creante fiscale din partea ANAFCand se aplica penalitatile de nedeclarare si care e ordinea de stingere a obligatiilor fiscale din 2016?Se modifica prevederile pentru transferul dosarului fiscal. Proiect ANAFANAF modifica publicarea listelor cu debitoriUltimele articole
Eroare privind anularea codului de inregistrare in scopuri de TVA. Ce consecinte fiscale exista?ANAF reaminteste care sunt obligatiile fiscale scandente ale contribuabililor pe final de 2021Contribuabilii trebuie sa depuna 3 documente pentru a recupera de la ANAF sumele platite fara a fi datorateNeconcordante intre evidenta contabila si cea fiscala. Declaratii rectificativeIn atentia contribuabililor! Precizari ANAF cu privire la competentele de verificare documentaraArticole similare
Ministrul Comunicatiilor: Salariile angajatilor de la Posta, majorate de la 1 noiembrieArticole similare
Hotararea 692/2020 modifica Sistemul national electronic de achitare online a obligatiilor de plata catre bugetul general consolidatProiect OUG: Finantele propun noi exceptii de la obligativitatea utilizarii caselor de marcat electoniceActivitatea desfasurata de zilieri. Ce completam in Declaratia 112 si 205?A fost publicata LEGEA 70/2015 privind plafonarea operatiunilor in numerar si modificarea OUG 193/2002MFP a publicat proiectul privind platile in numerar intr-o noua forma. Noi plafoane!Ultimele articole
OFICIAL! Modificari la sistemul national electronic de plata online a taxelor si impozitelor prin cardul bancarDocumentar fiscal: Veniturile din activitati desfasurate de zilieriPlatim taxele mai usor. ANAF modifica unele formulareMFP modifica deciziile de impunere. Ce informatii noi contin?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"