Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Chiar daca circa 7.100 de firme mici si mijlocii au obtinut punctajul minim, de 60 de puncte, necesar pentru a trece in etapa urmatoare pentru obtinerea ajutorului de minimis, bugetul alocat este suficient pentru aproximativ 1.111 de IMM-uri.
IMM-urile au putut sa depuna cereri pentru ajutorul de minimis in perioada 15 ianuarie, ora 10:00, 24 ianuarie, ora 20.00, interval in care au fost incrise in program 7.138 de firme. Dintre acestea, 7.082 au obtinut punctajul minim, de 60 de puncte, pentru a trece in etapa de verificare a dosarelor, potrivit datelor Departamentului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT), citat de Mediafax.
Ajutorul de minimis pentru IMM-uri, in cuantum de maxim 100.000 de euro, acopera 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate pentru finantare, iar perioada de acordare este de doi ani fiscali, cele mai multe inscrieri in program fiind facute in Bucuresti (927 IMM-uri), Cluj (474 IMM-uri), Timis (357 IMM-uri) si Bihor (345 IMM-uri), informeaza sursa amintita.
IMM-urile trebuie sa mentina locurile de munca existente la data inregistrarii cererii de finantare si sa creeze pana la finalizarea investitiei, dar si sa mentina ulterior pentru o perioada de trei ani locurile de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele trei luni.
Autoritatile estimeaza ca vor beneficia de aceste ajutoare cel putin 1.111 de IMM-uri, daca toate solicitarile ar viza nivelul maxim al ajutorului de minimis.
Ajutoarele se vor acorda pe baza unor punctaje si nu pe principiul primul venit-primul servit.
Punctajul acordat IMM-urilor la inscriere este urmatorul: pentru productie - 35 de puncte, la invatamant, stiinta, cercetare - 30 puncte, iar pentru servicii, sanatate, asistenta sociala, cultura si arta - 20 puncte. Microintreprinderile primesc 15 puncte, intreprinderile mici - 10 puncte, iar cele mijlocii - 5 puncte. Al treilea indicator, de departajare, vizeaza numarul de persoane angajate. Astfel, pentru un angajat firma primeste 15 puncte, pentru doua locuri de munca nou create - 20 de puncte, 3 locuri de munca - 25 puncte, 4 locuri - 30 puncte si cinci locuri - 35 de puncte.
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Cel mai mare punctaj este de 100 de puncte, iar punctajul minim pentru aprobarea proiectului este de 60 de puncte. Din totalul cererilor inregistrate, 843 au avut punctaj maxim.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Va fi simplificat regimul declarativ derogatoriu la ANAF pentru firmele suspendate temporar la ONRCFacturi cu TVA de la neplatitor de TVA. Cum procedam?Tratament contabil pentru achizitii de la contribuabili inactiviCe modifica Legea nr. 148 din 2012 privind inregistrarea operatiunilor comerciale prin mijloace electroniceProiect: completarea Normelor tehnice de utilizare a Sistemului roman de procesare automata a declaratiei vamale la importUltimele articole
Procedura de iesire din RO e-Factura este exclusa daca solicitarea de intrare in sistem a produs deja efecteProcedura de inregistrare si utilizare E-Factura pentru firmele care comercializeaza confectii textile cu ridicata si cu amanuntulInregistrarea persoanelor impozabile in scopuri de TVA. Material oficial ANAFMinisterul Economiei propune 27 de masuri noi pentru debirocratizarea firmelor. Vor fi eliminate mai multe obligatiiSituatii care genereaza inactivitatea fiscala. Consecinte si conditii de reactivareArticole similare
E-Factura: Poti transmite facturile in sistem si fara sa fii inregistrat?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"