Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Circa 7.100 firme sunt inscrie in urmatoarea etapa pentru ajutor de minimis. Banii nu ajung

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Ian. 2014 Exclusiv
Tags: dupa inscriere, timp de 60 de zile, vor fi verificate dosarele pentru a nu exista neconcordante

Chiar daca circa 7.100 de firme mici si mijlocii au obtinut punctajul minim, de 60 de puncte, necesar pentru a trece in etapa urmatoare pentru obtinerea ajutorului de minimis, bugetul alocat este suficient pentru aproximativ 1.111 de IMM-uri.



IMM-urile au putut sa depuna cereri pentru ajutorul de minimis in perioada 15 ianuarie, ora 10:00, 24 ianuarie, ora 20.00, interval in care au fost incrise in program 7.138 de firme. Dintre acestea, 7.082 au obtinut punctajul minim, de 60 de puncte, pentru a trece in etapa de verificare a dosarelor, potrivit datelor Departamentului pentru intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediul de Afaceri si Turism (DIMMMAT), citat de Mediafax.

Ajutorul de minimis pentru IMM-uri, in cuantum de maxim 100.000 de euro, acopera 90% din valoarea totala a cheltuielilor eligibile aprobate pentru finantare, iar perioada de acordare este de doi ani fiscali, cele mai multe inscrieri in program fiind facute in Bucuresti (927 IMM-uri), Cluj (474 IMM-uri), Timis (357 IMM-uri) si Bihor (345 IMM-uri), informeaza sursa amintita.

IMM-urile trebuie sa mentina locurile de munca existente la data inregistrarii cererii de finantare si sa creeze pana la finalizarea investitiei, dar si sa mentina ulterior pentru o perioada de trei ani locurile de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele trei luni.

Autoritatile estimeaza ca vor beneficia de aceste ajutoare cel putin 1.111 de IMM-uri, daca toate solicitarile ar viza nivelul maxim al ajutorului de minimis.

Ajutoarele se vor acorda pe baza unor punctaje si nu pe principiul primul venit-primul servit.

Punctajul acordat IMM-urilor la inscriere este urmatorul: pentru productie - 35 de puncte, la invatamant, stiinta, cercetare - 30 puncte, iar pentru servicii, sanatate, asistenta sociala, cultura si arta - 20 puncte. Microintreprinderile primesc 15 puncte, intreprinderile mici - 10 puncte, iar cele mijlocii - 5 puncte. Al treilea indicator, de departajare, vizeaza numarul de persoane angajate. Astfel, pentru un angajat firma primeste 15 puncte, pentru doua locuri de munca nou create - 20 de puncte, 3 locuri de munca - 25 puncte, 4 locuri - 30 puncte si cinci locuri - 35 de puncte.

Cel mai mare punctaj este de 100 de puncte, iar punctajul minim pentru aprobarea proiectului este de 60 de puncte. Din totalul cererilor inregistrate, 843 au avut punctaj maxim.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Circa 7.100 firme sunt inscrie in urmatoarea etapa pentru ajutor de minimis. Banii nu ajung":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016