Atentie contabili!


Modificari importante privind planul de conturi!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Dobanzi mari la depozite de la banci mici. Cum reactioneaza bancile de top?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 11 Iul. 2011
Tags: dobanzi, cresterea dobanzilor, depozite

Ca urmare a turbulentelor de pe piata internationala, bancile mici si medii incep sa exercite presiuni de crestere a dobanzilor la depozite in incercarea de a atrage clienti si de a obtine bani de pe ...

Ca urmare a turbulentelor de pe piata internationala, bancile mici si medii incep sa exercite presiuni de crestere a dobanzilor la depozite in incercarea de a atrage clienti si de a obtine bani de pe urma acestor depozite.

Asa se explica de ce piata a fost din nou invadata de ofertele avantajoase ale bancilor mai mici care ofera clientilor dobanzi de pana la 7,75% pe an in cazul depozitelor in lei si de 4% pe an la euro. De exemplu, Bancpost si Millenniumm Bank vin pe piata  cu oferte identice de 7,5% si 7,75% dobanzi la creditele in lei si de 4% pe an la euro.

Mai mult, deoarece nivelul dobanzii efective incasate de client este afectat de impozitul de 16%, doua banci cu actionarat elen vin cu oferte prin care promoveaza nivelul dobanzii brute. Astfel, Banca Romaneasca si Alpha Bank ofera clientilor depozite cu o dobanda bruta de 8,33% pe an, care corespunde unei dobanzi efective de 7% pe an.

Bancile mari de pe piata, precum BCR, BRD sau Raiffeisen, incearca sa reduca nivelul dobanzilor in incercarea de a-si proteja marjele. Dobanzile la depozitele obisnuite au coborat pana la 4% pe an si nici promotiile nu mai ajung la 7%.

Cu toate acestea, simultan cu agravarea situatiei financiare a Greciei, ofertele agresive au inceput sa isi faca simtita prezenta astfel incat dobanda medie la depozite a inceput sa creasca semnificativ. In continuare, cererea de credite cunoaste un nivel slab, iar bancile sunt fortate sa isi canalizeze lichiditatile in lei catre titlurile de stat, randamentele fiind insa in acest caz de doar 6-7%.

Specialistii in domeniu considera ca bancile mici si medii nu au cum sa mai exercite foarte mult timp presiuni de crestere a dobanzilor deoarece ecartul dintre acestea si bancile importante este prea mare, astfel incat tot bancile din prima categorie ar incepe sa inregistreze pierderi.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Dobanzi mari la depozite de la banci mici. Cum reactioneaza bancile de top?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016