Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ca urmare a turbulentelor de pe piata internationala, bancile mici si medii incep sa exercite presiuni de crestere a dobanzilor la depozite in incercarea de a atrage clienti si de a obtine bani de pe ...
Ca urmare a turbulentelor de pe piata internationala, bancile mici si medii incep sa exercite presiuni de crestere a dobanzilor la depozite in incercarea de a atrage clienti si de a obtine bani de pe urma acestor depozite.Asa se explica de ce piata a fost din nou invadata de ofertele avantajoase ale bancilor mai mici care ofera clientilor dobanzi de pana la 7,75% pe an in cazul depozitelor in lei si de 4% pe an la euro. De exemplu, Bancpost si Millenniumm Bank vin pe piata cu oferte identice de 7,5% si 7,75% dobanzi la creditele in lei si de 4% pe an la euro.
Mai mult, deoarece nivelul dobanzii efective incasate de client este afectat de impozitul de 16%, doua banci cu actionarat elen vin cu oferte prin care promoveaza nivelul dobanzii brute. Astfel, Banca Romaneasca si Alpha Bank ofera clientilor depozite cu o dobanda bruta de 8,33% pe an, care corespunde unei dobanzi efective de 7% pe an.
Bancile mari de pe piata, precum BCR, BRD sau Raiffeisen, incearca sa reduca nivelul dobanzilor in incercarea de a-si proteja marjele. Dobanzile la depozitele obisnuite au coborat pana la 4% pe an si nici promotiile nu mai ajung la 7%.
Cu toate acestea, simultan cu agravarea situatiei financiare a Greciei, ofertele agresive au inceput sa isi faca simtita prezenta astfel incat dobanda medie la depozite a inceput sa creasca semnificativ. In continuare, cererea de credite cunoaste un nivel slab, iar bancile sunt fortate sa isi canalizeze lichiditatile in lei catre titlurile de stat, randamentele fiind insa in acest caz de doar 6-7%.
Cartea verde a contabilitatii
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Examen Consultant Fiscal 2024
Specialistii in domeniu considera ca bancile mici si medii nu au cum sa mai exercite foarte mult timp presiuni de crestere a dobanzilor deoarece ecartul dintre acestea si bancile importante este prea mare, astfel incat tot bancile din prima categorie ar incepe sa inregistreze pierderi.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
IMM Leasing de echipamente si utilaje. TOT ce trebuie sa stii despre acest programDosar fiscal: Veniturile impozabile din cedarea folosintei bunurilorAlte state privesc insolventa diferitReziliere contract de vanzare si refuz marfa. Ce tratament contabil si fiscal se aplica?A fost publicat prospectul emisiunii de itluri de stat pentru persoane fizice prin programul FidelisUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Declaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareNoua modificare asupra procedurii de aplicare a amnistiei fiscale (Ordinul 6438/2024)Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalD100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleArticole similare
Rata dobanzii de politica monetara ramane la 6,25% pe anIn fata crizei externe, Romania e protejata de scutul TrezorerieiArticole similare
Ce regim fiscal se aplica pentru scoaterea din gestiune a stocurilor degradate calitativInspectorii antifrauda, in actiune: Sanctiuni de peste 7,6 milioane de euro!Marfuri deteriorate. Ce implicatii fiscale apar in ce priveste TVA-ul si impozitul pe profit?Firmele din HoReCa pot opta, din 1 ianuarie 2023, pentru plata impozitului micro sau pentru plata impozitului pe profitOrdinul nr. 1082/2020: Noi masuri si reguli in domeniul transporturilor pe perioada starii de alertaUltimele articole
Acord de finantare de 600 milioane euro, semnat intre Romania si Banca MondialaCodul Fiscal, modificat prin OUG 30/2024. Ce schimbari au fost aduse accizelor si altor taxe specialeDeclaratia Unica in 2024. Cum se calculeaza CAS si CASS in cazul veniturilor din mai multe sursePrevederi fiscale privind acordarea abonamentelor sportive in 2024, in contextul aparitiei OUG 115/2023Sistemul de Garantie-Returnare (SGR) Romania. 2 studii de caz importanteAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"