Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Studiu de caz: Poate solicita rambursarea TVA o societatea comerciala cu raspundere limitata

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

de Infotva.ro

de Infotva.ro la 31 Aug. 2009
Tags: rambursarea tva

Problema: Societatea comerciala cu raspundere limitata din exemplul anterior (click aici pentru a vizualiza studiul de caz anterior) poate solicita de la autoritatea fiscala rambursarea TVA aferente ...

Problema: Societatea comerciala cu raspundere limitata din exemplul anterior (click aici pentru a vizualiza studiul de caz anterior) poate solicita de la autoritatea fiscala rambursarea TVA aferente achizitiilor de bunuri si servicii necesare realizarii proiectului?

Solutie oferita in august 2009: Conform art. 126 alin. (9) lit. c) din Codul fiscal, operatiuni scutite de taxa prevazute la art. 141 sunt operatiuni scutite de taxa fara drept de deducere pentru care nu se datoreaza taxa si nu este permisa deducerea taxei datorate sau achitate pentru achizitii.

Prin urmare daca activitatile prevazute in acord, anexa la contractul de finantare desfasurate de societatea comerciala cu raspundere limitata se incadreaza la operatiuni scutite prevazute la art. 141 alin. (1) lit. f) din Codul fiscal, se factureaza fara TVA catre partenerul principal – cealalta fundatie partenera si nu se deduce taxa datorata sau achitata pentru achizitii. Daca activitatile prevazute in acord, anexa la contractul de finantare desfasurate de societatea comerciala cu raspundere limitata nu se incadreaza la operatiuni scutite prevazute la art. 141 alin. (1) lit. f) din Codul fiscal, se factureaza cu TVA catre partenerul principal si se deduce taxa datorata sau achitata pentru achizitii destinate realizarii acestor operatiuni, conform art. 145 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal cu indeplinirea conditiilor de exercitare a dreptului de deducere prevazute la art. 146 din Codul fiscal, respectiv:

- sa detina o factura care sa cuprinda informatiile prevazute la art. 155 alin. (5) din Codul fiscal pentru taxa datorata sau achitata, aferenta bunurilor care i-au fost ori urmeaza sa ii fie livrate sau serviciilor care i-au fost ori urmeaza sa ii fie prestate in beneficiul sau; pentru taxa aferenta bunurilor care i-au fost ori urmeaza sa ii fie livrate sau serviciilor care i-au fost ori urmeaza sa ii fie prestate in beneficiul sau, dar pentru care persoana impozabila este obligata la plata taxei, conform art. 150 alin. (1) lit. b) – g) si care sa se inregistreze ca taxa colectata in decontul aferent perioadei fiscale in care ia nastere exigibilitatea taxei;

- sa detina declaratia vamala de import sau actul constatator emis de organele vamale, care sa mentioneze societatea comerciala cu raspundere limitata ca importator al bunurilor din punct de vedere al taxei, precum si documente care sa ateste plata taxei de catre importator sau de catre alta persoana in contul sau pentru taxa achitata pentru importul de bunuri;

- sa detina documentul prevazut la art. 155 alin. (4), emis in statul membru din care bunurile au fost transportate ori expediate, sau documentul prevazut la art. 1551 alin. (1) si sa inregistreze aceasta taxa ca taxa colectata in decontul aferent perioadei fiscale in care ia nastere exigibilitatea taxei pentru taxa aferenta unei operatiuni asimilate cu o achizitie intracomunitara de bunuri, prevazuta la art. 1301 alin. (2) lit. a).

Proceduri obligatorii. Spalarea banilor
Proceduri obligatorii. Spalarea banilor

Vezi detalii

Marea carte verde a monografiilor contabile
Marea carte verde a monografiilor contabile

Vezi detalii

Cartea Verde a TVA
Cartea Verde a TVA

Vezi detalii

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul info TVA.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Articol adaugat in 31 august 2009

Autor: Infotva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Studiu de caz: Poate solicita rambursarea TVA o societatea comerciala cu raspundere limitata":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate
Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016