Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Valabil la data de 11.08.2011Inregistrarea in scopuri de TVA este reglementata de prevederi diferite in situatia in care societatea care doreste sa efectueze aceasta operatiune este din alta tara. In
Valabil la data de 11.08.2011
Inregistrarea in scopuri de TVA este reglementata de prevederi diferite in situatia in care societatea care doreste sa efectueze aceasta operatiune este din alta tara. In cazul in care o astfel de societate asambleaza un imobil unei societati din Romania, ce regim se va aplica din punct de vedere al TVA-ului? In plus, va fi societatea straina obligata sa se inregistreze prin reprezentant fiscal in Romania in scopuri de TVA?
Locul prestarii lucrarilor de constructii montaj reprezinta locul bunului imobil, conform art. 133 alin. (4) lit. a) din Codul fiscal, din Romania, statul roman exercitandu-si dreptul de a incasa TVA.
Sunt posibile urmatoarele situatii:
a) daca in efectuarea de lucrari nu se achizitioneaza materiale sau prestari de servicii ce ar permite deducerea TVA de la achizitie, pana la atingerea plafonului de 35000 Eur, recalculate, nu se necesita inregistrarea in Romania.
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
SAF-T pentru Contribuabili Mici
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
b) daca in lucrarea efectuata se achizitioneaza materiale sau prestari de servicii, ce ar permite deducerea TVA, indiferent de valoarea lucrarii, atunci societatea din Germania are obligatia inregistrarii in Romania in scopuri de TVA conform art. 153 alin. (4)-(5) din Codul fiscal. Inregistrarea poate fi facuta direct in nume propriu de catre societatea din cealalta tara sau prin desemnarea unui reprezentant fiscal. Aceasta situatie se apropie mai mult de cazul prezentat la inceput.
De retinut ca livrarea de echipamente cu montaj intr-un imobil nu conduce la obligatia inregistarii in scopuri de TVA in Romania. Astfel, va fi analizat obiectul contractului deoarece, in cazul in care este vorba despre o livrare cu montaj, obligatia platii TVA este a beneficiarului, prin taxare inversa conform art. 150 alin. (6) coroborat cu art.157 alin. (2) din Codul fiscal.
De asemenea, se vor avea in vedere si obligatiile urmatoare: a) societatea beneficiara a lucrarii din Romania are obligatia declararii contractului la autoritatea fiscala, conform Ordin 2310/2007, in termen de 30 zile de la semnarea contractului; b) societatea din Germania are obligatia sa analizeze daca nu cumva realizeaza un sediu permanent in Romania, astfel incat sa devina platitor de impozit pe profit la bugetul din Romania.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Export bunuri. Documente justificative necesare pentru aplicarea scutirii de TVANoile cote de TVA, taxarea inversa si alte masuri privind TVA din 2016Ungaria majoreaza cota de TVAA.N.A.F.: Incasari bugetare mai mari cu 12,9% in septembrie 2010 fata de septembrie 2009Cheltuieli sociale vs avantaje in bani si natura. Cum se delimiteazaUltimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Proiect: Noi ajustari privind Procedura de modificare, din oficiu, a vectorului fiscal cu privire la TVAMiercuri, 20 noiembrie 2024, termenul limita de depunere a unor declaratii fiscale importanteMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVAE-Transport: Cum se declara valoarea totala a bunurilor pentru obtinerea codului UITArticole similare
Ce trebuie sa stiti despre cheltuielile cu autovehicule - aspecte teoretice si practiceOG nr. 8 din 2013 | Impozitul pe veniturile microintreprinderilor de la 1 februarie 2013TVA. Regimul special de scutire pentru intreprinderile mici. Determinarea cifrei de afaceriIMPOZIT PE PROFIT achitat cu bonificatie de 10%. Se pierde acest drept daca se intocmeste declaratia rectificativa?Declaratia 112 trimestrial. Cand se trece la depunerea lunara a formularului?Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Bolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaRadiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasCladiri inchiriate catre persoane juridice. Se aplica modificari din 2025 cu privire la impozit?Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"