Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Se majoreaza fondurile pentru ajutoarele de minimis. Mai multi bani pentru IMM-uri

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 22 Aug. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, finantare imm-uri, majorarea bugetului, ajutoare de minimis, mfp

Potrivit unui nou proiect de ordin emis de MFP, se va majora bugetul alocat schemei de minimis pentru IMM-uri. Aceste masuri au la baza succesul de care s-a bucurat proiectul pana in prezent, iar majorarea bugetului va duce la cresterea semnificativa a numarului de operatori economici care vor beneficia de finantare.



Asa cum se arata in Nota de fundamentare a proiectului, bugetul schemei de ajutoare de minimis va fi majorat de la 400 milioane lei la 500 milioane lei.

"Prin aceste masuri se asigura crearea conditiilor optime pentru implementarea schemei de ajutor de minimis in mod corect, transparent, si nediscriminatoriu pentru toti operatorii economici interesati.

Totodata, in vederea asigurarii resurselor bugetare necesare sustinerii realizarii investitiilor intr-un interval de timp cat mai scurt, precum si pentru asigurarea echilibrului bugetar asumat prin angajamentele cu organismele financiare internationale, perioada de plata a ajutorului de minimis se reduce pana la 31.12.2015, cu esalonarea corespunzatoare a creditelor bugetare necesare pentru plata ajutorului de minimis", mai spune documentul

Perioada de derulare a schemei pentru emiterea  de acorduri pentru finantare este 2013-2014, cu posibilitatea prelungirii. Plata ajutorului de minimis se efectueaza in perioada 2014-2016, in limita bugetului anual alocat schemei.

Totodata, prin noua schema de ajutor de minimis se introduce conditia de a crea pana la finalizarea investitiei si de a mentine pe o perioada de minimum 3 ani de la finalizarea investitiei: cinci locuri de munca, din care cel putin doua locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni, in cazul unui ajutor de minimis de pana la 100.000 euro, inclusiv;  sapte locuri de munca, din care cel putin trei locuri de munca pentru persoane care nu au avut contract individual de munca in ultimele 3 luni, in cazul unui ajutor de minimis de la 100.000 euro pana la 200.000 euro, inclusiv.

Sursa: Hotnews.ro
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Se majoreaza fondurile pentru ajutoarele de minimis. Mai multi bani pentru IMM-uri":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016