Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In luna august se da startul pentru cererile de finantare prin ajutoare de minimis, urmand ca procedura de inscriere sa se faca online.
In concret, cererile de acord pentru finantare pe schema de ajutor de minimis vor fi inregistrate online, in perioada 16 august - 31 octombrie, de luni pana vineri, intre orele 08:30 - 17:00, in limita bugetului anual alocat schemei de 400 milioane lei.
Potrivit comunicatului publicat de Ministerul Finantelor Publice, dupa epuizarea bugetului anual alocat schemei, sistemul informatic va respinge cererile de inregistrare online. MFP a publicat, totodata, si procedura de inregistrare online a cererilor de acord pentru finantare pe schema de ajutor de minimis
Potrivit MFP, dupa completarea cererii si parcurgerea timpului necesar pentru procesarea/verificarea informatiilor, pana la sfarsitul zilei, sistemul va pune la dispozitie o recipisa de inregistrare a cererii care va contine toate datele transmise de intreprindere - ziua, ora, minutul si secunda la care a fost inregistrata online cererea de acord pentru finantare, precum si informatii privind perioada in care se poate depune/transmite la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice cererea de acord pentru finantare insotita de documentele justificative.
In urma validarii inregistrarii on-line a cererilor de acord pentru finantare, firmele trebuie sa le depuna, insotite de documentele justificative, sau sa le transmita prin posta sau alte servicii de curierat la Registratura generala a Ministerului Finantelor Publice.
MFP va publica zilnic, la ora 10:30, pe pagina web, lista cererilor de acord pentru finantare inregistrate on-line pana la finele zilei anterioare.
Legislatia privind acordarea ajutoarelor de minimis pentru investitiile realizate de intreprinderile mici si mijlocii (HG 274/2013) a fost modificata recent, in urma discutiilor cu reprezentantii mediului de afaceri, iar cele mai importante modificari au in vedere extinderea cheltuielilor considerate eligibile prin includerea cheltuielilor legate de realizarea si achizitia de constructii avand ca destinatie prestarea altor servicii.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Manual de politici contabile - Stick USB
Sursa: Agerpres
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Semnatura Consultantului fiscalFactura eronata. Cum procedam?A scazut numarul firmelor intrate in insolventaCine plateste TVA in cazul importului de servicii de consultanta?Incasare partiala facturi. Cum tratam facturile?Ultimele articole
SAF-T: Cum se raporteaza in sistem impozitul pe chirieCum se declara TVA-ul de import in SAF-TTAXE SI IMPOZITE 2024. La ce sa te astepti anul acestaManualul Contabilului Incepator 2023: Scapa de stresul debutului in cariera de contabil si elimina riscul oricarei amenziContabilitatea unui complex hotelier. Inregistrari contabile specifice, utile oricarui contabilArticole similare
Obligatii fiscale de plata si declarative privind indemnizatia de neconcurentaObligatii legate de optiunea de a fi platitor de impozit pe venituri pe microintreprinderi sau pe profitNoi masuri de restructurare a obligatiilor bugetare RESTANTE. Prorogare termene (Proiect de Ordin MFP)Ordinul 3596 privind Registrul achizitiilor intracomunitare a fost publicat in Monitorul OficialMFP: Stimularea investitiilor si antreprenoriatului, precum si asigurarea finantarii organizatiilor non profit, printre cele mai importante puncte ale ordonantei de urgenta adoptate de GuvernUltimele articole
Facturile simplificate B2B si B2C trebuie transmise in E-Factura din 2025. Care sunt exceptiileE-Factura in 2025: 5 modificari importante aduse de FinanteModificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microSituatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?Ce trebuie sa stie firmele despre sanatatea si securitatea zilierilor cu care lucreazaArticole similare
In atentia intreprinderilor mici: 100 de milioane de euro pentru Calea rapida spre inovareCererile de finantare prin PNDR 2014-2020 se apropie de 1400Procedura de implementare a schemei de ajutor pentru HoReCa. Masura se deruleaza pana la 31 decembrie 2021Bilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieAFIR deschide sesiuni de depunere a proiectelor pentru noi submasuri din PNDR 2020Ultimele articole
Beneficiarii schemei de ajutor de stat HoReCa au la dispozitie 3 zile sa verifice aplicatia STS si sa raspunda la clarificariMFP: Firmele pot depune cererile de finantare prin schema de ajutor de stat, incepand cu 10 septembrieSprijinul pentru instalarea tinerilor fermieri a atins plafonul maxim alocatProgramul Romania-Bulgaria: S-a lansat spre consultare Pachetul solicitantului pentru al doilea apel de proiecteNoile decizii privind procedura de achizitii pentru beneficiarii privati ai PNDR 2020Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"