Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Editorial - Nunta la Fisc

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Oct. 2010
Tags: taxe, fisc, firme

"Atentiune! Atentiune! La verticala B, trece zbor de elicopter in recunoastere fiscala! Cam asa ar putea suna comunicarea dintre un elicopter si turnul de control de pe aeroportul din Sofia.Asta ...


"Atentiune! Atentiune! La verticala B, trece zbor de elicopter in recunoastere… fiscala! Cam asa ar putea suna comunicarea dintre un elicopter si turnul de control de pe aeroportul din Sofia.

Asta pentru ca autoritatile bulgare au inceput un program… pilot (cum altfel daca au si elicopter!) de survolo-verificare a proprietatilor imobiliare, menit sa stabileasca daca bulgarii au venituri care sa le permita casa cu piscina si alte acareturi.  

Daca, in urma zborului, se constata ca persoanele fizice... survolate nu si-ar fi putut permite proprietati de sute de mii de euro din salarii de cateva sute, cei in cauza vor fi nevoiti sa dea explicatii iar veniturile nedeclarate vor fi taxate.

Pe celalalt mal al Dunarii, in Romania, mai nou, Fiscul cica are cinci noi metode de a verifica incasarile si cheltuielile persoanelor fizice si juridice. Metodele vizeaza stabilirea cu acte daca veniturile si cheltuielile respectivei persoane sunt reale. Astfel, prin metoda sursei si cheltuirii fondurilor, Fiscul verifica incasarile si cheltuielile, chitanta cu chitanta. Inspectorii vor analiza daca o firma sau persoana fizica isi permite, la veniturile pe care le are, sa faca respectivele cheltuieli. Fiscul va fi cu ochii si pe depozitele bancare si pe fluxurile de numerar. Daca au loc intrari sau iesiri imposibil de justificat din perspectiva veniturilor, persoana investigata fiscal va trebui sa explice, cu acte, acele tranzactii.

Totodata, Fiscul va compara marja de profit a unei firme cu cea a alteia, de marime similara, si din acelasi domeniu de activitate. Astfel, daca, la acelasi nivel al vanzarilor, compania X are un profit mai mic decat compania Y, Fiscul va trebui sa spuna daca nu cumva firma X a umflat cheltuielile, pentru a avea un profit mai mic de impozitat.
De asemenea, inspectorii vor urmari evolutia averii unei persoane, pentru a vedea daca exista o corelare intre venituri si sporirea conturilor sau a bunurilor cumparate.  
Cea mai tare faza vine pentru anumiti prestatori de servicii, de la spalatoria auto, la coafor si organizatori de evenimente.

In cazul firmelor organizatoare de nunti, botezuri, cumetrii, inspectorii fiscali vor aplica metoda… produsului/serviciului si volumului. Asa ca, daca actele unei firme organizatoare de evenimente arata ca mesele au fost intinse pentru 200 de invitati dar, pe factura de la… curatatoria chimica, figureaza o mie de fete de masa, firma va avea o problema. Desigur, poate ca firma respectiva o sa-si spele rufele murdare "in familie", la propriile... utilaje dar tot e de laudat intentia Fiscului. Asa ca traiasca nasul acestor metode si macar de-ar rodi si niste rezultate!

Alexandra Stanescu
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Editorial - Nunta la Fisc":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016