Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romanii ar cheltui cu 10 lei mai putin pe cosul zilnic cu TVA de 5%

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 29 Mar. 2011
Tags: tva, cosul zilnic, telemea, carne de porc, lapte

Autoritatile, in frunte cu premierul Emil Boc si cu Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice, sustin ca o eventuala reducere pana la 5% a TVA-ului la alimentele de baza nu va duce la ...


Autoritatile, in frunte cu premierul Emil Boc si cu Gheorghe Ialomitianu, ministrul Finantelor Publice, sustin ca o eventuala reducere pana la 5% a TVA-ului la alimentele de baza nu va duce la scaderea preturilor la produsele de pe rafturi.

Cu toate acestea, cei de la Realitatea TV au facut un exercitiu de imaginatie si au calculat ce ar insemna o taxa pe valoare adaugata de 5%. Concluzia: o asemenea reducere ar face ca romanii sa dea mai putin cu 10 lei pe cosul zilnic. Iata rationamentul:

„Daca luam exemplul unui cos de cumparaturi pentru strictul necesar, am avea ulei, zahar, faina, paine, lapte, branza, carne si oua. Daca aplicam pe rand reducerea TVA la fiecare dintre alimente, uleiul care costa la raft aproximativ 6 lei, ar costa, dupa reducerea TVA, 5 lei, iar zaharul ar avea un pret de 3,4 lei.

Mai putin semnificativa ar fi reducerea pretului la paine. O franzela care acum costa un leu, ar ajunge la 85 de bani dupa aplicarea reducerii de TVA. Cele 19 procente in minus s-ar simti mai mult la carnea de porc. Un kilogram de pulpa fara os ar costa aproximativ 15 lei, adica mai putin cu aproximativ 3 lei.

Un litru de lapte ar fi mai ieftin cu 67 de bani. Un kilogram de telemea cu pretul de 20 de lei ar fi mai ieftin cu 3 lei, iar un cofrag cu 10 oua, cu un leu. Daca tragem linie, la un cos de cumparaturi pentru care am fi scos din portofel 60 de lei, ne-ar costa cu 10 lei mai putin.

Reducerea taxei pe valoarea adaugata la 5% pentru alimentele de baza nu este eficienta, decat daca se va aplica pe toata filiera produsului, spun specialistii in domeniu”.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romanii ar cheltui cu 10 lei mai putin pe cosul zilnic cu TVA de 5%":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016