Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Indemnizatie si prima de concediu. Luna impozitarii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Sep. 2020 Exclusiv
Tags: impozitare indemnizatie si prima de concediu, concediu odihna

Buna ziua! O societate acorda angajatilor prima de concediu. Aceasta este anuala si conditionata de efectuarea unei transe de cel putin 10 zile din concediul anual. Se plateste odata cu indemnizatia de concediu (inainte de efectuarea concediului).

In situatia in care prima se plateste in luna anterioara efectuarii concediului (ex: concediul este programat in perioada 2 - 15 septembrie, iar prima de concediu si indemnizatia aferenta se platesc in 28 august) la ce data se va realiza impozitarea sumei la angajat? Nivelul primei este un procent fix din salariul angajatului la data acordarii.
 
Raspunsul consilierului juridic Rodica Mantescu:
Conform Normelor metodologice de aplicare a Codului fiscal (pct. 14 alin. (11) din Sectiunea a 3-a - Determinarea impozitului pe veniturile din salarii si asimilate salariilor a capitolului III): Indemnizatiile aferente concediilor de odihna se defalca pe lunile la care se refera si se impun cumulat cu veniturile realizate in aceste luni. 
 
Astfel, in cazul concediului de odihna efectuat in luna septembrie indemnizatia se impoziteaza in luna septembrie. 
 
In ceea ce priveste prima de concediu de odihna sunt aplicabile prevederile din pct. 16 alin. (3) Sectiunea a 5-a - Termenul de plata a impozitului din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal.
 
In situatia in care in cursul unei luni se efectueaza plati de venituri cum sunt: premii, stimulente de orice fel, sume acordate potrivit legii pentru concediul de odihna neefectuat si altele asemenea, reprezentand plati intermediare, impozitul se calculeaza si se retine la fiecare plata, prin aplicarea cotei asupra platilor intermediare diminuate cu contributiile sociale obligatorii, dupa caz.
 
Astfel, prima de concediu de odihna se impoziteaza in luna august.




Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal. Afla AICI cum poti beneficia si tu de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Indemnizatie si prima de concediu. Luna impozitarii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016