Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Noile penalitati si dobanzi din Noul Cod de Procedura Fiscala versus facilitatile acordate din 2016

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 20 Oct. 2015 Exclusiv
Tags: penalitatea de nedeclarare, noul cod de procedura fiscala, penalitati, majorari

Daca zilele trecute discutam despre Ordonanta care aproba acordarea unor noi facilitati fiscale, punem astazi in oglinda modificari din Noul Cod de Procedura Fiscala prin care se reechilibreaza balanta datoriilor fiscale.


Ca scurta reamintire, noua Ordonanta de Urgenta, aprobata la 14 octombrie, stabileste ca acei contribuabilii care isi vor achita pana la 31 martie 2016 obligatiile de plata principale datorate bugetului general consolidat, restante la 30 septembrie 2015 si administrate de ANAF, vor beneficia de anularea penalitatilor de intarziere aferente acestora, daca indeplinesc o serie de conditii.

In acest context, sa ne reamintim ca pentru acest an e valabil un nivel al dobanzii de intarziere de 0,03% pentru fiecare zi de intarziere si ca nivelul penalitatii de intarziere este de 0,02% pentru fiecare zi de intarziere.

Sa urmarim insa care sunt noile DOBANZI si PENALITATI pe care le aduce noul Cod de Procedura Fiscala. Asa cum aminteste consultantul fiscal Adrian Benta intr-o analiza recenta, noul Cod de Procedura Fiscala aplicabil din 2016 este adoptat prin Legea nr. 207/2015.

Despre NEDECLARAREA la timp a sumelor corecte de plata, consultantul fiscal Adrian Benta spune, intr-o analiza publicata de Ziare.com:

"Mai exact, daca din diverse motive, nu s-au declarat la timp de catre contribuabil sumele corecte de plata, ci s-au declarat unele mai mici, atunci pentru aceasta fapta sanctiunea este plata penalitatii de nedeclarare. Aici se regaseste atat rea-vointa, cat si erorile contabile, inevitabile intr-un haos fiscal prin care sunt modificate anual circa 100 de legi".

ATENTIE! Un calcul simplu facut de Adrian Benta demonstreaza ca penalitate de nedeclarare ajunge la un procent de 29,2% pe an. Nu uitam ca, potrivit noilor modificari, penalitatea de nedeclarare se majoreaza cu 100% in cazul in care obligatiile fiscale principale au rezultat ca urmare a savarsirii unor fapte de evaziune fiscala.

Cititi intreaga analiza AICI.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Noile penalitati si dobanzi din Noul Cod de Procedura Fiscala versus facilitatile acordate din 2016":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016