Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Anularea majorarilor si penalitatilor de intariziere

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Nov. 2011
Tags: anulare, majorare, penalitati, intarziere

Contribuabilii, persoane fizice care au incheiate contracte de asigurare cu Casele de Asigurari Sociale de Sanatate Judetene; Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti; Casa Asigurarilor de Sanatate a Ministerului Transporturilor, Constructiilor si Turismului pentru obligatiile de plata reprezentand contributii de asigurari sociale de sanatate, administrate de aceste institutii, pot beneficia de facilitatile fiscale prevazute la art. XI din Ordonanta Guvernului nr. 30/2011.

 

Pentru obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor de plata principale restante la 31 august 2011 se acorda urmatoarele facilitati:

- anularea penalitatilor de intarziere, precum si anularea unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii de plata principale, daca obligatiile de plata principale si dobanzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente prevazute mai sus, sunt stinse prin plata sau compensare pana la 31 decembrie 2011.

- reducerea cu 50% a penalitatilor de intarziere, precum si reducerea cu 50% a unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii de plata principale, daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora, administrate/stabilite de fiecare dintre organele competente prevazute mai sus, sunt stinse prin plata sau compensare pana la 30 iunie 2012.

Obligatiile de plata principale restante la 31 august 2011 sunt obligatiile de plata care sunt individualizate in declaratiile contribuabilului depuse pana la 31 august 2011 si/sau decizii de impunere emise si comunicate contribuabilului pana la aceasta data de fiecare dintre organele competente prevazute mai sus.

Prin dobanzi aferente obligatiilor principale se intelege si cota de 50% din majorarile de intarziere reprezentand componenta de dobanda a acestora. Majorarile de intarziere pentru care se acorda facilitatile sunt cele datorate pentru perioada 1 ianuarie 2006 - 30 iunie 2010.

Procedura de aplicare a facilitatilor este prevazuta in acest act normativ, iar contribuabilii interesati trebuie sa se adreseze fiecarui organ competent.

De asemenea, sunt prezentate formularele: „Decizie de anulare a penalitatilor” si „Decizie de reducere a penalitatilor de intarziere” emise de organele competente date in aplicarea procedurii privind aplicarea facilitatilor mentionate mai sus.



CITITI AICI cuprinsul integral al Ordinului CNAS nr. 894/2011

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Anularea majorarilor si penalitatilor de intariziere":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016