Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) a organizat, miercuri, 24 octombrie, o noua sesiune de asistenta online in care se discuta, ca si saptamana trecuta, tot despre "Esalonarea la plata a obligatiilor fiscale".
Raspunsuri oficiale ANAF!
Intrebare contribuabil
“Buna dimineaata. In urma controlului la un Cabinet de avocat, pentru perioada 2012-2016, a rezultat de plata la CASS suma de 15.000 lei, stabilita pentru avocatul titular, pe CNP. Va rog sa-mi spuneti daca se poate esalona plata acestei sume si care este perioada maxima de esalonare. Multumesc!”
Raspuns ANAF

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Agenda Fiscala a Contabilului 2025

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile
Pe langa conditiile mentionate mai sus, debitorul trebuie sa aiba depuse toate declaratiile fiscale, potrivit vectorului fiscal. Aceasta conditie trebuie indeplinita la data eliberarii certificatului de atestare fiscala.
Pasii care trebuie urmati pentru a beneficia de esalonare sunt prezentati si in brosura privind esalonarea la plata, ce este disponibila pe site-ul nostru si poate fi accesata la urmatorul link: https://static.anaf.ro/.../brosura.../mobile/index.html .”
Intrebare contribuabil
“Buna ziua. In cazul in care exista un grafic de esalonare, cate zile peste data scadenta pot intarzia cu plata esalonarii?”
Raspuns ANAF
Intrebare contribuabil
“Buna ziua. Am o esalonare in curs. Primesc o decizie de impunere. Mai pot solicita o esalonare daca nu am finalizat-o pe cealalta (mai am 2 rate)? Multumesc.”
Raspuns ANAF
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Documentar fiscal: ESALONAREA LA PLATA A OBLIGATIILOR FISCALE restanteNorme 2013: Totul despre ESALONAREA LA PLATA A OBLIGATIILOR FISCALEOUG 19/2021. Scutirea de la plata impozitului specific, amanarea dreptului de deducere a TVA, restructurarea obligatiilor bugetare si esalonarea la plataNou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)Esalonare la plata obligatii fiscale. Cum pot firmele sa beneficieze si de amnistia fiscala (OUG 107/2024)Ultimele articole
OUG 107/2024, modificat prin OUG 112/2024. Ce schimbari sunt aduse amnistiei fiscalePFA cu penalitati si dobanzi de plata. Exista vreo facilitate fiscala in acest caz?Calendarul seminariilor web a fost publicat pe site-ul ANAFContribuabilii pot beneficia, prin intermediul unei cereri, de ESALONAREA LA PLATA A OBLIGATIILOR FISCALEEsalonare la plata accesorii. Conditii in care se poate beneficia de reducerea de 75% a penalitatilor de nedeclarareArticole similare
Decontarile de la A la Z: explicatii LEGALE, solutii pentru probleme si modalitati de a evita sanctiunile ANAFNoutati legislative cu incidenta fiscala in perioada 5-11 decembrie 2016ANAF: Ordin privind distribuirea sumelor platite in contul unic si stingerea obligatiilor fiscaleANAF modifica patru formulare. Noile conditii privind veniturile si deciziile de impunereProiect ANAF: Contractele cu persoane juridice straine nerezidente se inregistreaza la ANAFUltimele articole
Contractul de inchiriere. 5 intrebari si raspunsuri utile persoanelor fiziceSAF-T ANAF: Lista persoanelor EXCEPTATE de la depunerea D406 a fost extinsaBilant ANAF. Termen de transmitere situatii financiare pentru ONG-uri in 2025D406 in 2025. Cum se inregistreaza in D406 serviciile intracomunitareSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililor
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"