Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contribuabilii pot beneficia, prin intermediul unei cereri, de esalonarea la plata a obligatiilor fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ion Mihai la 18 Nov. 2021 Exclusiv
Contribuabilii pot beneficia, prin intermediul unei cereri, de esalonarea la plata a obligatiilor fiscale
Tags: obligatii fiscale, esalonare la plata

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Brasov informeaza contribuabilii asupra faptului ca, pot beneficia, prin intermediul unei cereri, de esalonarea la plata a obligatiilor fiscale principale si accesorii restante, a caror vechime este de maximum 12 luni anterioare depunerii cererii si nestinse pana la data eliberarii certificatului de atestare fiscala.

Prin obligatii fiscale administrate de organul fiscal se intelege:

a) obligatiile fiscale principale reprezentand impozite, taxe, contributii si alte sume datorate bugetului general consolidat, precum si obligatiile fiscale accesorii;
b) amenzile de orice fel administrate de organul fiscal;
c) creantele bugetare stabilite de alte organe si transmise spre recuperare organelor fiscale, potrivit legii, inclusiv creantele bugetare rezultate din raporturi juridice contractuale stabilite prin hotarari judecatoresti sau alte inscrisuri care, potrivit legii, constituie titluri executorii;
d) creante rezultate din savarsirea unor infractiuni, respectiv prejudicii, cheltuieli judiciare si amenzi judiciare/penale.

Nu se incadreaza in categoria creantelor prevazute la lit. d) si nu se acorda esalonari la plata pentru sumele care fac obiectul unei confiscari, precum si cele reprezentand echivalentul in bani al unor bunuri care au fost considerate a constitui produs direct sau indirect al unei infractiuni.
 
Obligatiile fiscale, mai sus mentionate, cu o vechime de maximum 12 luni anterioare depunerii cererii de esalonare la plata sunt stabilite prin urmatoarele documente/acte administrative depuse/comunicate pana la data eliberarii certificatului de atestare fiscala:

- declaratii fiscale, inclusiv cele depuse cu intarziere;
- decizii de impunere;
 - declaratii rectificative;
 - decizii referitoare la obligatiile fiscale accesorii;
 - titluri executorii transmise spre recuperare organelor fiscale, potrivit legii;
- orice alte acte prin care se stabilesc impozite, taxe, contributii sociale si alte sume datorate bugetului general consolidat.
 
Odata cu emiterea certificatului de atestare fiscala, organul fiscal comunica debitorului decizia referitoare la obligatiile fiscale accesorii, in vederea includerii acestora in decizia de esalonare la plata a obligatiilor fiscale.

Esalonarea la plata se acorda de catre organul fiscal, pe o perioada de cel mult 12 luni, prin emiterea deciziei de esalonare la plata a obliga?iilor fiscale, la care se anexeaza graficul de plata care cuprinde rate lunare, in func?ie de numarul de luni de esalonare la plata aprobat. Perioada de esalonare la plata acordata nu poate fi mai mare decat perioada de esalonare la plata solicitata de debitor.

Cererea de esalonare la plata a obligatiilor poate fi depusa:

a) la registratura organului fiscal;
b) prin posta, cu confirmare de primire;
c) prin intermediul serviciului "Spatiu privat virtual".

Informatii suplimentare se pot obtine:

- prin Formularul Unic de Contact prin accesarea link-ului:
https://www.anaf.ro/asistpublic/;

- telefonic , apeland Call Center-ul A.N.A.F la nr. 031.403.91.60;

Baza legala: 
Ordinul ANAF Nr. 1767/2021 din 2 noiembrie 2021 pentru aprobarea Procedurii de acordare a esalonarii la plata, in forma simplificata, de catre organul fiscal central.


Sursa: ANAF
Ion Mihai de Ion Mihai
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Contribuabilii pot beneficia, prin intermediul unei cereri, de esalonarea la plata a obligatiilor fiscale":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016