Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
In urma unui control fiscal, s-a constatat o suma de plata (venituri nedeclarate). Acea suma a fost esalonata pe o perioada de 5 ani si a fost achitata conform grafic de esalonare. Pentru ce perioada se calculeaza penalitati de nedeclarare?
Obligatii fiscale nedeclarate sau declarate incorect – raspunsul specialistului:
Potrivit Codului de procedura fiscala la art. 181 alin. (1) pentru obligatiile fiscale principale nedeclarate sau declarate incorect de contribuabil/platitor si stabilite de organul fiscal prin decizii de impunere, contribuabilul/platitorul datoreaza o penalitate de nedeclarare de 0,08% pe fiecare zi, incepand cu ziua imediat urmatoare scadentei si pana la data stingerii sumei datorate, inclusiv, din obligatiile fiscale principale nedeclarate sau declarate incorect de contribuabil/platitor si stabilite de organul fiscal prin decizii de impunere.
Alin. (2) spune ca penalitatea de nedeclarare stabilita potrivit alin. (1) se reduce cu 75%, daca obligatiile fiscale principale stabilite prin decizie:
a) se sting prin plata sau compensare pana la termenul prevazut la art. 156 alin. (1)
b) sunt esalonate la plata, in conditiile legii. In acest caz, reducerea se acorda la finalizarea esalonarii la plata. ( Depuneti cerere la organul fiscal competent).
Potrivit Codului de procedura fiscala reise ca platitorul datoreaza penalitati de nedeclarare pana la data stingerii sumei datorate.
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Impozitarea veniturilor din chirii 2024
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Raspuns oferit in luna septembrie 2023 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Codul de procedura fiscala se modifica semnificativ. Anuntul facut de MFPANAF colecteaza creantele prin 9 tipuri de formulare. Cum le puteti contesta!ANAF: Noutati legislative cu incidenta fiscala si noi modificariZoom fiscal: Nivelul dobanzilor si penalitatilor incepand cu 1 ianuarie 2016Articole similare
Strategia fiscala a Guvernului: majorare penalitati, deduceri impozite, noi taxe pentru proprietatiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"